Pokémon Go Lucky Egg op een iPhone

Zo gebruik je een Lucky Egg in Pokémon Go en stijg je meerdere levels

Geen idee hoe je het beste gebruik kunt maken van je Lucky Egg in Pokémon Go? Als je het slim aanpakt kun je meerdere Pokémon levels omhoog schieten en flink wat XP bijverdienen. Wij vertellen hoe het werkt in deze tip!

Pokémon Go Lucky Eggs

Eén van de interessante items uit Pokémon Go zijn Lucky Eggs. Door ze slim te gebruiken kun je in korte tijd meerdere trainerslevels omhoog gaan. Lucky Eggs krijg je gratis als je bepaalde levels bereik. Maar wat kun je nu eigenlijk met die speciale eieren? Dat lees je in deze tip.


Pokémon Go Lucky Egg op een iPhone

Wat is een Lucky Egg?

Lucky Eggs krijg je als je bepaalde levels behaalt (9, 10, 15, 20 en 25). Als je ongeduldig bent kun je ze ook aanschaffen via de shop. Lucky Eggs geven je een half uur lang twee keer zoveel XP als je normaal zou krijgen. Als je aan een PokéStop draait krijg je dus tweemaal zoveel XP. Maar het wordt pas echt leuk als je evoluties uitvoert terwijl een Lucky Egg actief is, want daarmee kun je snel een aantal trainerslevels omhoog.

Voor alle duidelijkheid: een Lucky Egg is iets anders dan de normale Pokémon eieren, die je kunt uitbroeden door te lopen. Daarover lees je meer in onderstaande tip:

https://www.iculture.nl/tips/pokemon-eieren/

Lucky Egg optimaal gebruiken

Zoals gezegd geeft een Lucky Egg je een half uur lang tweemaal zoveel XP als normaal. Het ei is dus ideaal om te gebruiken als je een level omhoog wilt. Je kunt ze op elk willekeurig moment inzetten, maar er is een betere strategie.

Pokémon Go Lucky Egg

Vooraf: veel makkelijke Pokémon verzamelen

De strategie die we hieronder bespreken heet ook wel Pidgey Grinding. Het houdt in dat je eerst aan de slag gaat om zoveel mogelijk simpele Pokémon te verzamelen, zoals Pidgeys, Caterpies en Weedles. Normaal gesproken trek je misschien je neus op voor deze simpele Pokémon, maar je kunt ze slim gebruiken om een paar levels omhoog te gaan.

Zo werkt het: voordat je een Lucky Egg inzet, verzamel je zoveel mogelijk Pokémon, die je kunt evolueren. Pidgeys lenen zich daar goed voor, omdat je ze vaak tegenkomt en maar 12 Pidgey Candy nodig hebt om ze te evolueren. Bij elke vangst krijg je weer 3 Pidgey Candy erbij, dus je hoeft er maar vier te vangen om een evolutie te kunnen uitvoeren. Het eerste dat je dus doet voor je een Lucky Egg inzet, is op zoek gaan naar zoveel mogelijk Pokémon. Pak ook de niet-zeldzame mee.

Aanraders: Pidgeys, Weedles en Rattata’s

In principe maakt het niet uit welke Pokémon je gebruikt, als je maar veel hebt en de evolutie weinig Candy kost. Dit zijn je beste opties omdat deze Pokémon overal te vinden zijn:

  • 12 Candy: Pidgey, Caterpie, Weedle
  • 25 Candy: Rattata, Eevee
  • 50 Candy: Zubat

Goed te doen: Squirtles, Paras en Psyduck

De volgende Pokémon zijn wat zeldzamer, maar vereisen ook weinig Candy voor een evolutie:

  • 25 Candy: Bulbasaur, Charmander, Squirtle, Nidoran (M/V), Poliwag, Abra, Machop, Bellsprout, Shellder, Gastly, Oddish
  • 50 Candy: Paras, Psyduck, Tentacool, Slowpoke, Drowzee, Krabby, Goldeen, Staryu

Moeilijk: Pikachu, Nidorina, Mankey

Lastiger te evolueren zijn deze Pokémon, omdat je ze extreem weinig tegenkomt en/of relatief veel Candy kosten om te evolueren:

  • 25 Candy: Geodude, Dratini
  • 50 Candy: Metapod, Kakuna, Pidgeotto, Spearow, Ekans, Pikachu, Sandshrew, Clefairy, Vulpix, Jigglypuff, Venonat, Diglett, Meowth, Mankey, Growlithe, Ponyta, Magnemite, Doduo, Seel, Grimer, Voltorb, Exeggcute, Cubone, Koffing, Rhyhorn, Horsea
  • 100 Candy: Nidorina, Nidorino, Gloom, Ivysaur, Charmeleon, Wartortle, Poliwhirl, Kadabra, Machoke, Weepinbell, Graveler, Haunter, Omanyte, Kabuto, Dragonair
  • 400 Candy: Magikarp (niet zo zeldzaam, maar erg veel Candy nodig)

Pidgey evolueren Pokémon Go

PidgeyCalc: heb ik genoeg Pidgeys?

Om optimaal gebruik te maken van je ei, wil je natuurlijk zoveel mogelijk kunnen evolueren in het half uur dat hij werkt. Daar is een website voor gebouwd: PidgeyCalc. Hier vul je in hoeveel je van een soort Pokémon hebt en hoeveel Candy je hebt.

De website vertelt je vervolgens hoeveel Pidgeys (of andere Pokémon) je zou moeten transferen naar de Professor om meer Candy te krijgen voor je je Lucky Egg aanzet. Daarnaast staat er hoeveel Pokémon je kunt evolueren en hoeveel XP je daarvoor krijgt. Tot slot zie je hoe lang het evolueren in beslag neemt en of het verstandig is om je Lucky Egg al te gebruiken.

Bij elke evolutie krijg je een 30 seconden durende animatie te zien, dus in theorie kun je in een halfuur 60 Pokémon laten evolueren, als je het slim aanpakt en flink doorwerkt. Als je tussendoor ook nog aan de PokéStops draait om dubbele XP binnen te halen zul je in de praktijk zo’n 40 tot 50 evoluties kunnen doen.

Meerdere Pokémon levels stijgen

Pokémon Go Lucky EggZodra je genoeg Pokémon hebt, kun je beginnen met evolueren. Hiervoor zet je je Lucky Egg dus aan. Meest ideaal is als je in een gebied zit met veel PokéStops, want daar kun je tijdens en na het evolueren nog dubbel zoveel XP uithalen dankzij je Lucky Egg.

Het belangrijkste is echter om alles te evolueren wat je kunt evolueren, aangezien je hier de meeste XP van krijgt. Dankzij je Lucky Egg wordt dit dus verdubbeld, waardoor je opeens een level (of zelfs twee) omhoog kunt schieten. Na het evolueren kun je de PokéStops nog even afgaan om daar nog wat extra XP uit te halen.

Moet je eerst een Power Up doen en daarna pas evolueren? Dat lees je in onze tip over Power Up versus evolueren. Het is meestal slimmer om eerst te evolueren en daarna pas de Power Up te doen, omdat je pas ná het evolueren een goed beeld hebt van de eigenschappen van het wezen. De Pokémon met de beste aanvalseigenschappen geef je een Power Up.

Bekijk ook

Power Up en Evolve in Pokémon Go: wat zijn de verschillen en welke moet ik gebruiken?

Geen idee of je in Pokémon Go nu moet evolueren of een Power Up moet geven, om hem sterker te maken? Dit artikel legt uit hoe je de beste keuze maakt.

Hoe sterk wordt mijn Pokémon na een evolutie?

Wil je weten wat de nieuwe CP wordt van de Pokémon die je evolueert, dan vind je hierop het antwoord in de Pokémon Go Evolution Calculator. Vul in welke Pokémon je hebt en wat de huidige CP is. Na het invullen voorspelt de website de CP-waarde ná de evolutie.

Wacht op een event
Je kunt met je Lucky Eggs het beste wachten op een Pokémon Go event, want bij de meeste krijg je extra XP. Zo kon je tijdens het Paas-event dubbele XP verdienen. Gebruikte je je Lucky Eggs in die periode dan kreeg je zelfs 4x XP dus dat is 2000 XP voor elke Pidgey die je evolueert.

Bekijk ook

Pokémon GO events: dit zijn de aankomende en huidige evenementen!

Er valt altijd wat te beleven in Pokémon GO. Vaak zijn er tijdelijke events of kun je gedurende een bepaalde periode speciale Pokémon vangen. Er is zoveel te beleven dat we alle events in een overzicht hebben gezet. Zo weet je meteen wat het eerstkomende event is en welke events er nog aankomen.

Meer over Pokémon Go

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Bekijk ook

Pokémon voor beginners: zo ga je van start

Hoe begin je met Pokémon Go? Hoe vang je je eerste Pokémon en wat zijn gyms en Pokéstops? Hoe werkt een Lucky Egg? Wij leggen het je uit, zodat je direct aan de slag kunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
juni 2018
Onderwerp