Nieuwe festival-apps: Cultuurmarkt en Mysteryland

De iPhone-app van de Cultuurmarkt in Antwerpen en Mysteryland aan het Haarlemmermeer hebben beide een programma, een plattegrond en artiestinformatie, maar zijn toch heel anders.

Mysteryland voor iPhone iPod touch appDe (ecologische) Cultuurmarkt in Antwerpen en het Mysteryland-dancefeest aan het Haarlemmermeer hebben elk hun eigen festival-applicatie voor de iPhone gekregen. Beide bieden ze een informatie over de locaties van de podia, hebben ze een overzicht van artiesten die optreden en zijn ze uiteraard voorzien van een plattegrond. Toch zijn de kersverse applicaties totaal verschillend van elkaar.

Cultuurmarkt

Festival-app Cultuurmarkt AntwerpenDe Cultuurmarkt-app van ontwikkelaar Bits of Love heeft vier prominente tabbladen die de stroom aan informatie organiseren. Maar bij de eerste twee is het meteen even goed kijken wat waar staat. Het meest linker tabblad staat voor het programma en die daarnaast voor de standhouders, maar de indeling is op beide pagina’s bijna hetzelfde. Onder programma tref je Nu & Later, Locaties, Genres en Alles en onder de Standhouders vind je Locaties, Genres, Alles en Kids. Desondanks is er geen lijst die de tijden van de optredens en de locaties samenbrengt. Dat is in meer festival-apps het geval. Mysteryland laat zien hoe dat wél moet, overigens.

Er is natuurlijk wel degelijk een plattegrond te vinden. Die tref je onder het derde tabblad. Er staan allerlei markeringen op, maar de kaart is niet interactief. Via een legenda in de rechter bovenhoek wordt alsnog toegelicht wat alle markeringen betekenen. Helaas zijn ook daar de locaties niet verbonden aan de optredens. Het was handiger geweest als alles in één oogopslag te zien was.

De Cultuurmarkt in Antwerpen vindt plaats op zondag 28 augustus van 11.00 tot 18.00 uur. Onder de Info-pagina in de app is meer (praktische) informatie te vinden.

Downloaden: Cultuurmarkt (gratis)

Mysteryland

Festival-app Mysteryland programmaIn tegenstelling tot de Cultuurmarkt, is Mysteryland een uiterst commercieel feest. Er gaat veel geld om in de dancescene en dat zie je terug aan de applicatie, die overigens ‘Powered by Vodafone’ is. De applicatie ziet er zeer verzorgd uit. Het maakt niet gebruik van tabbladen, maar van een hoofdmenu met de zes knoppen Programma, Capture, Plattegrond, Videos, Exclusive Content en Informatie.

Het Programma mag vanaf dit moment het schoolvoorbeeld zijn van hoe een festival-app is ingedeeld. Bovenin staat horizontaal een tijdbalk. In stroken van verschillende kleuren staan daaronder de verschillende podia. Door naar rechts te scrollen, ga je naar optredens die later zijn. De artiestennamen blijven echter onder de podiumnamen – die niét meescrollen – staan. Daarbij kan je ook naar onderen scrollen om nog meer podia en optredens te zien. De artiestennamen hebben bovendien een sterretje voor zich. Door die aan te tikken favoriet je een optreden. Ook kan je op een artiestennaam klikken om er meer informatie over te zien. Daar staat voorts een biografie, een foto, een video en Festival-app Mysteryland iPhone kaartkun je het podium op de kaart zien. Met de knop Artiesten rechtsboven het programma zie je de eigen als favoriet gemarkeerde artiesten onder elkaar staan, op volgorde van tijdstip van het optreden. Ook de podiumnaam is terug te vinden bij elk optreden. De manier waarop dit Programma-overzicht in elkaar steekt, is werkelijk subliem.

Met Capture kun je foto’s nemen en op Facebook delen waar voorts een Mysteryland-kader omheen komt, op de videopagina tref je filmpjes van zaken in en om Mysteryland en de Plattegrond is kleurrijk, duidelijk en interactief. Je kan op elke locatie drukken voor een korte toelichting en met één druk op de knop zie je dan ook weer de line-up van het podium. Als laatste leuke toefje zet de app een rode counter met het aantal dagen tot Mysteryland in het pictogram van de app. Die kun je in de instellingen uitschakelen.

Downloaden: Mysteryland (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2011, 15:06
Categorieën Amusement, Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen cultuur, mysteryland, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.