Letmelinkyou: verbind mensen met Nederlandse app

Letmelinkyou of LMLY is een nieuwe dienst waarmee je mensen op verschillende sociale netwerken makkelijk aan elkaar kan voorstellen. Je voegt twee mensen toe en ze mailen elkaar automatisch.

LMLY iPhone iPod touch appAls je 500 contactpersonen hebt op LinkedIn, 300 vrienden telt op Facebook, iets meer dan 1600 volgers hebt op Twitter en een maillijst hebt van 700 adressen, waarom stel je mensen uit die netwerken dan niet aan elkaar voor? Dat is de vraag die de nieuwe, in Haarlem vervaardigde applicatie Letmelinkyou (LMLY) voorlegt. Door alle accountgegevens van je sociale netwerken in te voeren in de applicatie, kun je mensen eenvoudig aan elkaar voorstellen via een e-mail.

LMLY mensen verbindenNadat je de accountgegevens van de netwerken hebt doorgegeven en je eigen URL hebt aangemaakt (letme.ly/gebruikersnaam), kun je van start gaan met de applicatie. Je komt dan terecht op een eenvoudige pagina waar eigenlijk de gehele app om draait. Er staan twee velden waarin je contacten kan laden, er staat een symbool van een link tussen en onderin beeld prijkt een Continue-knop waarmee je ervoor kan zorgen dat personen met elkaar in contact komen.

Op de volgende pagina geef je aan waarom die personen volgens jou met elkaar in contact moeten komen. Ook selecteer je of de connectie een zakelijke of sociale intentie heeft. Het laatste obstakel is de Link Now-knop.

LMLY reden opgevenAls die is overwonnen, verschijnt er een bericht in beeld dat je de beide personen hebt verbonden. Met de Share-knop kun je die vreugde delen op de sociale netwerken. Ook lees je de melding dat je een punt hebt gekregen omdat je mensen verbonden hebt. Als die contacten ook daadwerkelijk met elkaar in aanraking komen, krijg je nog eens twee punten. Dat moeten ze doen via een link in een e-mail. Zelf ontvang je overigens een stroom aan berichten na een verbind-verzoek. De eerste bevestigt de link-up en opvolgende mailtjes laten zien of die personen de link hebben aangeklikt.

LMLY Letmelinkyou iPhone netwerkenIn de applicatie worden je bezigheden bijgehouden in een Activity Log en in het puntenaantal op je profiel. Ook op de profielpagina op de website zijn de succesverhalen te bekijken. Er is bovendien een Leaderboard dat laat zien wie de meeste mensen met elkaar verbindt.

LMLY werkt overzichtelijk en de bedoeling van de app is duidelijk, maar toch duikt de vraag op waarom er een applicatie voor nodig is om mensen aan elkaar voor te stellen. Immers, wie op Twitter, Linkedin en Facebook is ingeburgerd, weet waarschijnlijk wel snellere en natuurlijkere manieren om mensen met elkaar in contact te brengen.

Downloaden: Letmelinkyou (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2011, 17:12
Categorieën Belgische apps, Sociaal netwerken
Onderwerpen contacten, facebook, linkedin, twitter, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.