NL Beeft brengt meest recente aardbevingen van ons land in beeld

De Nederlandse iPhone-app NL Beeft brengt de laatste dertig aardbevingen in Nederland in kaart. De gegevens komen van het KNMI en worden in de applicatie begeleid door een handig legenda.

NL Beeft aardbevingen in Nederland iPhone iPodEen van de laatste aardbevingen in Nederland vond plaats op 2 augustus in… Schuilingsoord (Drenthe). De laatste aardbeving van belang dateert echter alweer van juli en had plaats in Hoeksmeer. Het zijn gegevens die worden getoond door de nieuwe Nederlandse applicatie NL Beeft. Die toont de laatste dertig aardbevingen in en om Nederland op een kaart. Een legenda laat zien hoe krachtig een beving is en welke oorzaak die had.

De aardbeving van belang die we zonet noemden, heeft als enige in Noord-Nederland een roze pin op de kaart. Die staat voor bevingen die ontstaan door gas- of NL Beeft iPhone appolieboringen, met een kracht die groter is dan 3 op de schaal van Richter. Ook staat erbij dat er kans is op schade. De toegevoegde legenda is een must bij de kaart, waarop de gegevens door het KNMI worden verstrekt. Er is dus ook een internetverbinding nodig om ze op te halen.

NL Beeft is een applicatie van iD-Service. Hij is simpel in opzet en gratis te downloaden, in ruil voor een reclamebalk boven de kaart met de bevingen. De app is universeel en is dus ook geoptimaliseerd voor de iPad.

Downloaden: NL Beeft! (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2011, 13:12
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerp aarde

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.