Multitasking op de iPad: nieuwe app van Nederlandse ontwikkelaar

Multitasking voor de iPad is een nieuwe iPad-applicatie van Makayama.

multitasking ipadMultitasking op de iPad… is dat mogelijk? Wel als je de applicatie Multitasking van Makayama installeert, al zal de insteek niet helemaal zijn zoals je verwacht. Multitasking is namelijk een applicatie waarbij je drie dingen tegelijk kunt doen: Twitter en Facebook in de gaten houden en tegelijk internetten via een geïntegreerde browser. De applicatie is gemaakt door een Nederlandse ontwikkelaar en is vanaf vandaag in de App Store te vinden. Gisteren liet Vincent Verweij van Makayama de applicatie al even zien op het evenement ‘Uitgeven op de iPad’.

Het idee is eigenlijk heel simpel: je ziet drie applicaties op hetzelfde scherm waarbij je de browser met een druk op de knop schermvullend kunt maken. Wanneer er een nieuwe tweet of een Facebook-update binnenkomt hoor je een geluidje. Je kunt dan weer naar de multiview-weergave, zonder dat je de app hoeft te verlaten. Klik je op een link in een tweet (bijvoorbeeld een plaatje of een interessante website) dan wordt die in het browservenster getoond.

multitasking

Roteer je de iPad, dan zal alleen de browser schermvullend zichtbaar zijn. De ingebouwde browser heeft alle functies die je van Safari kent: dezelfde rendering engine, tabbladen en favorieten. De Twitter-applicatie bevat ook alle basisfuncties: je Twitter-feed, reply’s, retweet, followers, mentions, DM’s en meer. In het Facebook-gedeelte kun je je Wall, berichten van vrienden en een tijdlijn bekijken. Een nieuw bericht schrijven of een foto uploaden kan ook.

Downloaden: Multitasking for iPad (€2,39)

Meer info: Makayama

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2010, 20:41
Categorie Uncategorized
Onderwerpen facebook, firmware, ipad, multitasking, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.