Opera Mini miljoen keer gedownload op eerste dag

Opera Mini is ruim 1 miljoen keer gedownload op de dag van de lancering. Ook staat de applicatie inmiddels in bijna alle nationale App Stores op plaats 1.

Opera Mini voor de iPhoneSinds afgelopen dinsdag is Opera Mini, de langverwachte iPhone-browser, verkrijgbaar in de App Store. Vandaag maakte de Noorse ontwikkelaar Opera Software bekend dat de browser op de dag van de lancering maar liefst een miljoen keer is gedownload. Daarnaast is Opera Mini momenteel de populairste iPhone-applicatie in bijna alle nationale App Stores, waaronder de Nederlandse.

Uit de exacte cijfers van Apple blijkt dat de browser aan 1.023.380 Apple-apparaten is toegevoegd. Dit wil overigens niet zeggen dat hetzelfde aantal mensen ook daadwerkelijk van de browser gebruikmaakt. Waarschijnlijk hebben veel mensen de applicatie uit nieuwsgierigheid gedownload, omdat het de eerste browser voor het iPhone-platform is die niet afkomstig is van Apple. Al met al heeft het ruim een maand geduurd voordat de applicatie afgelopen dinsdag door Apple werd goedgekeurd.

Lars Boilesen, CEO van Opera Software, zei er het volgende over:

Vandaag hebben iPhone-gebruikers een keus en, zoals de cijfers aantonen, zijn zij enthousiast om nieuwe en snellere manieren te ontdekken om met hun iPhone op het internet te surfen – met name tijdens intensief webverkeer. Bij elk Opera-product dat voor iedereen verkrijgbaar is, waarderen wij de feedback die wij krijgen, omdat het ons helpt om ons product continue te verbeteren en nog beter aan de behoeften van gebruikers te kunnen voldoen.

Opera Mini onderscheidt zich van andere browsers doordat het renderen van websites niet op het toestel zelf plaatsvindt, maar door een externe server wordt uitgevoerd. Deze comprimeert afbeeldingen en inhoud met zo’n 90% procent en zet het om naar een eigen formaat, dat vervolgens weer door de browser wordt uitgelezen. Volgens Opera zorgt deze techniek ervoor dat Opera Mini tot vijf maal sneller is dan Mobile Safari, Apples browser voor het iPhone-platform.

Het gebruik van deze techniek riep onlangs echter ook vragen over de beveiliging op. Wanneer alle gegevens eerst langs een server gaan, betekent dit ook dat bankgegevens en inloggegevens op deze manier worden verzonden en ontvangen. Critici stelden dat het voor kwaadwillenden eenvoudig zou zijn om dergelijke gegevens te pakken te krijgen. Volgens Opera is er echter niets aan de hand, omdat alle gegevens gewoon versleuteld worden ontvangen en verstuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2010, 18:46
Categorie Productiviteit
Onderwerpen app store, apple, opera, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.