Cloud Browse maakt Flash-sites op iPhone toegankelijk

Cloud Browse is een oplossing waarmee je Flash-sites op de iPhone kunt bekijken. Cloud Browse streamt de inhoud van Flash-sites vanaf een server.

cloud browseGisteren was er al een oplossing van Ripcode waarmee je Flash op de iPad kon gebruiken. Dat was grotendeel toekomstmuziek: websites die hun content toegankelijk willen maken moeten er actief aan meedoen. Zo loop je als gebruiker alsnog in een ‘mijnenveld’ van Flash-rijke sites. In de App Store is een mogelijke oplossing te krijgen: Cloud Browse. Deze gratis applicatie maakt gebruik van remote streaming.

Ook deze oplossing heeft een nadeel: hij is niet voortdurend in de App Store te vinden. Ontwikkelaar AlwaysOn Technologies haalt de applicatie soms offline om de kwaliteit voor bestaande gebruikers te kunnen waarborgen. Nu Flash weer even in het nieuws is, is Cloud Browse dan ook meteen uit de App Store gehaald (door de ontwikkelaars zelf). Later komt de applicatie wel weer beschikbaar.

Gebruikers die Cloud Browse wel hebben geïnstalleerd klagen trouwens, dat het maar moeizaam te gebruiken is. Dat komt misschien vanwege de gekozen oplossing: een server zorgt ervoor dat Flash-sites naar je toestel worden gestreamd. De server kan Flash en Java aan, zorgt voor bijbehorende audio-streaming en zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld Vimeo-filmpjes kunt kijken. Je hebt ook multitouch-mogelijkheden tot je beschikbaar en een Flash-game spelen is ook mogelijk, in theorie althans. Of Cloud Browse de oplossing is voor alle Flash-problemen valt nog te bezien: het is nu eenmaal een feit dat Flash-toepassingen vaak zwaar zijn (video, games) waardoor het streamen van duizenden mensen tegelijk wel eens op een fiasco kan uitdraaien. Misschien had Cloud Browse de applicatie beter betaald kunnen maken, zodat ze een groter serverpark kunnen inrichten.

Als je geluk hebt en Cloud Browse kunt downloaden zul je vaak tegen een time-out aankijken. En dan is er ook altijd nog het gevaar dat Apple de Flash-mogelijkheden van Cloud Browse niet ziet zitten en de applicatie verbiedt. Mocht je interesse hebben in deze app, dan kun je het beste de website van de ontwikkelaar in de gaten houden, om te zien wanneer de Cloud Browse weer terug is.

Downloaden: Cloud Browse (gratis)
Meer info: AlwaysOn Technologies

Voor mensen die onderaan dit artikel zijn begonnen te lezen: Cloud Browse is momenteel NIET in de App Store te vinden. De app komt op een later tijdstip terug.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2010, 12:05
Categorie Diensten
Onderwerpen cloud, Internet, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.