CardioMapper is eerste Bluetooth 4.0 hartslagmeter-app voor de iPhone

CardioMapper is de eerste Bluetooth 4.0-app waarmee je je hartslag kunt meten. De app kan niet alleen afgelegde afstand en snelheid meten op basis van GPS, maar ook je werkelijke hartslag bij intervaltrainingen.

cardiomapper iphoneApple heeft een app goedgekeurd, waarmee je via Bluetooth 4.0 je hartslag kunt meten. De bijbehorende accessoires maken gebruik van de low-power-versie van Bluetooth, die sinds de iPhone 4S ook mobiel te gebruiken is. De €1,59 kostende app CardioMapper geeft statistieken tijdens en na het sporten. Je kunt verbrande calorieën, afgelegde afstand, inspanningsduur, snelheid en pace zien. Dit werkt ook op basis van GPS, maar het grote voordeel voor de gebruiker is de mogelijkheid om Smart Bluetooth-accessoires aan te sluiten, zodat je ook je hartslag kunt volgen.

cardiomapperOp de CES 2012 begin januari in Las Vegas zal het bedrijf achter de CardioMapper nog meer accessoires laten zien. Met de app die ze nu hebben aangekondigd kun je High Intensity Interval Training (HIIT) doen, waarbij een intervalcoach in je oor fluistert wanneer je sneller en weer rustiger aan moet doen. Tegelijk kun je luisteren naar je iPod-muziek. Standaard staan er al een stuk of tien trainingen in de app, maar je kunt net als in Runkeeper ook zelf trainingen toevoegen.

Een paar dagen geleden schreven we nog over een Kickstarter-project, waar een slimme parkeerhulp voor de iPhone zou worden ontwikkeld. Met behulp van Bluetooth 4.0 wordt automatisch vastgelegd waar je je iPhone hebt geparkeerd. Meer weten over Bluetooth 4.0? Ook daar hebben we een artikel over.

Downloaden: CardioMapper (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2011, 21:23
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen bluetooth, gezondheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.