iOS game-update: MinoMonsters is Pokémon op de iPhone, Mike V. Skateboard Party

Pokémon is op de iPhone en iPod touch verschenen in de vorm van MiniMonsters, een spel dat de verslavende gevechten meeneemt naar het nu met tekenfilmbeelden. Mike V Skateboard Party duikt juist in het verleden.

GU MA MinoMonsters Pokémon iPod touch iPhoneWat een manier om de week te beginnen. Er is een iPhone-game die de gevechten uit de inmiddels eeuwenoude Pokémon-games voor de Gameboy heeft gehaald en ze heeft vertaald naar het nu met een supergelikte tekenfilmstijl. Er is een ijshockeyspelletje voor twee spelers waarvan je zonder twijfel zal bulderen van het lachen. En er is een skateboardspel dat teruggrijpt naar de gloriedagen van Tony Hawk’s Pro Skater. Doorklikken dus. Nu. Of nu. Uiterlijk nu.

MinoMonsters: Pokémon op je iPhone

GU MA MinoMonsters iPhone iPod touch screenshotDe gevechten van de Pokémon-games op de iPhone en iPod touch. Anders kun je MinoMonsters echt niet noemen. Het rollenspel, waarin je een monstertje (Mino) kiest en in een beurtensysteem laat vechten tegen andere monstertjes, doet echt precies hetzelfde. Je begint met één Mino en trekt erop uit op een landkaart waarop je op andere Mina stuit. Vervolgens zie je jouw menneke linksonder in beeld staan en kun je om beurten uithalen naar de vijand rechtsboven, die daarna zal terugslaan. Je wint als zijn levensenergie eerder op is dan de jouwe. Tevens kun je verzwakte vijanden vangen in een soort Pokéball, waardoor ze zich daarna aan jouw kant zullen scharen en vervolgens inzetbaar zijn in gevechten. Natuurlijk wordt het al snel essentieel wie je wanneer inzet; sommige soorten Mina zijn sterker tegen andere soorten en hebben ook weer een zwakte voor een andere soort. Je krijgt een flinke portie levensenergie, aanvalskracht en ervaringssterren als je hard uithaalt naar de vijand en zo houd je jezelf op de been en evolueer je. Ja: MinoMonsters is écht Pokémon, maar dan met beelden die wél van nu zijn. De gevechten zijn snel, spelen op fraai getekende achtergronden en zijn soepel geanimeerd. Voorbeeld? De tekening hiernaast is ingame! De loftrompet gaat nog eens uit naar de aanpak: op het constant voorleggen van nieuwe bonusmissies na, wordt er geen woord gerept in MinoMonsters. Dat is gewoon niet nodig. Zó vertrouwd en toegankelijk is het spel al meteen. Pokémon-fans van nu of van toen: MinoMonsters is deze kerstperiode gratis en moét geprobeerd worden.
Downloaden: MiniMonsters (tijdelijk gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=LoSFHx0Uyx8

Twee speler-fun: Ice Rage

GU MA Ice Rage iPhone iPod touchDe kans bestaat dat het eerste en enige spel op de iPhone en iPod touch dat je ooit met een ander tegelijk speelde, iets als Air Hockey is. Je weet wel, dat spelletje uit arcade-hallen waarin je met een tja… ‘ding’ in je hand een puck in het andere doel moet stuiteren. Ice Rage is de nieuwste creatie van de makers van Minigore en Bike Baron en teert voort op dat principe. Je neemt het op tegen iemand van vlees en bloed of moet ook hier de puck in het vijandelijke doel knallen. Het verschil is dat je ding hier een ijshockey-speler voorstelt, die je niet bestuurt met een vinger op de plek van het ding, maar gewoon met een pookje en een schietknop onderin. Met het pookje vlieg je over het ijs en bepaal je de richting van een schot, dat je kan opladen en wegvuurt met de knop. Met diezelfde knop kan je trouwens ook je tegenstander tegen de grond werken als je zelf de puck niet hebt. En vervolgens moet je maar in de tijdslimiet meer scoren dan je tegenstander. Dat is het. En dat is verschrikkelijk lachwekkend met twee spelers, zo snel en afwisselend kan het zijn. Het ene moment heb je een fijne marge van twee goals, het volgende word je een paar keer omgestoten en hik je tegen een achterstand aan. Ice Rage heeft dezelfde blokhoofdige personages als Minigore en je kan er donder op zeggen dat ook de Bike Baron snel, na Envirobear, de kerstman en de hoofdrolspeler van Minigore, zal schitteren in Ice Rage. Ideaal voor op de achterbank, om de tijd te doden of als drankspelletje waarbij je héél snel dronken wilt worden.
Downloaden: Ice Rage (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Mike V. Skateboard Party

GU MA Mike V Skateboard PartyHet is een interessant stukje gamegeschiedenis. In 1999 maakte het spel Tony Hawk Pro Skater van skaten een gamegenre. Er waren wel eens eerder pogingen ondernomen, maar nooit goed. Tony Hawk was wel goed. Het was zo goed en werd zo populair, dat het spel eigenhandig gamers aan het skaten kreeg. Een pamflet voor het skaten, terwijl je in het spel onder soms moderne en soms stoffige punkrock-muziek in twee minuten per baan een zo hoog mogelijke score neerzette. Na een eveneens geweldig, veelzijdig, derde deel, ging het snel downhill met de serie. Het werd hoe langer hoe meer een rijdend circus. Andere spellen kwamen en gingen, want boden niet het goede van de Tony Hawk-games. En nu is hier, op de valreep in 2011, Mike V. Skateboard Party. Een spel dat wel de naam Party draagt, maar qua toon en opzet juist teruggrijpt naar de eerste twee Tony Hawk-spellen. Je hebt 2 minuten om een zo hoog mogelijke score neer te zetten op een van de echte, pure skateparks in het spel. Vier logisch ingedeelde knoppen in de rechterhoek van het scherm, doen je grijpen naar 40 verschillende trucs van grabs, plants en grinds. Dat kan je met een standaardpersonage uit het spel doen – waaronder skater Mike V., maar je kan ook een skater aanmaken. Eveneens kan je duelleren tegen een ander via lokale Wi-Fi of Bluetooth. De soundtrack is verzorgd door Conditions & Revolution Mother, maar biedt je ook de mogelijkheid je eigen muziek onder de game te zetten. Zo ben je nog maar een iTunes-synchronisatie vanaf je pc of Mac verwijderd van het pure Tony Hawk-gevoel op de iPhone – buiten het al langer verkrijgbare Tony Hawk’s Pro Skater 2 voor de iPhone uiteraard.
Downloaden: Mike V. Skateboard Party (€1,59, universele app)

De koopjeshoek

Elke dag zijn er weer verschillende games voor de iPhone en iPod touch tijdelijk afgeprijsd of zelfs gratis te downloaden. In de iOS game-update tref je elke dag de selectie leukste en beste aanbiedingen.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2011, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, minigore, monsters, pokemon, tony hawk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.