Cardiograaf: meet je hartslag met de camera van je iPhone

De app Cardiograaf meet je hartslag met behulp van de camera van je iPhone. Deze wordt in een ouderwetse interface getoond, vanaf waar je het resultaat kunt opslaan en vergelijken met eerdere metingen.

Cardiograaf iPhoneDe iPhone-app Cardiograaf belooft je hartslag te kunnen meten: door je vinger op de lens van je camera te leggen, kan de app het aantal pulsen tellen. We zagen het eerder al bij apps als Instant Heart Rate, maar daar moet je voor betalen. Bij Cardiograaf niet: de app is tijdelijk gratis te downloaden omdat Cardiograaf vijf miljoen keer is gedownload op alle ondersteunde platformen. De app slaat je hartslag op, zodat je resultaten met elkaar kunt vergelijken.


Het ontwerp van Cardiograaf doet erg denken aan een traditionele hartslagmeter. Een grijze knop laat je de meting starten, waarna het resultaat wordt opgeschreven op een papieren strip bovenin het scherm. Ben je klaar, dan krijg je jouw hartslag per minuut in cijfers te zien.

Je meet je hartslag met Cardiograaf door je vinger voor de lens van je iPhone te houden. De iPhone 4 en iPhone 4S gebruiken hierbij je flitser om je vinger op te lichten, wat vermoedelijk voor een iets accurater resultaat zorgt. De app is echter ook op de iPhone 3GS, iPod touch en iPad 2 te gebruiken.

De ontwikkelaar beweert dat het resultaat van de app accuraat is, maar waarschuwt er wel voor dat de app geen medisch hulpmiddel is. Moet je je hartslag om medische redenen meten, dan wordt aangeraden om een dokter te raadplegen.

Andere apps waarmee je hetzelfde teweeg kunt brengen is de eerder genoemde app Instant Heart Monitor en Philips Vital Signs Camera voor iPhone en iPad.

Downloaden: Cardiograaf (tijdelijk gratis)

Let op: deze app is tijdelijk gratis verkrijgbaar. Kijk goed naar de prijs van de app voordat je hem in de App Store aanschaft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.