BNO News: Breaking news op je iPhone (update)

Velen zullen BNO News wel kennen van Twitter: deze nieuwsdienst maakt breaking news sneller bekend dan de persbureau's en de nieuwssites. Nu is er ook een applicatie voor de iPhone.
Jelle Ages - · Laatst bijgewerkt:

Breaking News On afbeeldingVelen zullen BNO (Breaking News On) News wel kennen van Twitter. Dit account twittert nieuwsberichten nog voordat andere media (CNN, NOS en dergelijke) ze melden. Nu is er ook een iPhone-applicatie waarmee je de berichten ook op je iPhone kunt ontvangen, waardoor je sneller dan anderen op de hoogte bent van belangrijke gebeurtenissen.


bno lockscreenJe hoeft niet te wachten tot iemand bij een persbureau zoals ANP een artikel heeft geschreven, waarna het altijd ook nog even duurt voordat websites zoals NU het artikel hebben overgenomen. Bij BNO lees je alles meteen.

De BNO-applicatie laat niet alleen zien wat je op Twitter kunt lezen, maar heeft ook de functie om pushberichten te sturen. Zo ben je nog sneller op de hoogte van het breaking news. Je hoeft je iPhone niet te ontgrendelen, want je ziet het hele bericht meteen op je lockscreen.

Nu wordt er ook wel eens minder brekend nieuws getwitterd. Als je daar niet mee wil worden lastiggevallen, dan hoef je alleen maar de knop ‘Priority: Low’ uit te zetten. En om te voorkomen dat je tijdens het slapen wordt gestoord door pushberichten, kun je simpelweg instellen wanneer je slaapt. BNO is in mei 2007 door de Nederlander Michael van Poppel opgericht. Er schrijven journalisten uit Nederland, Mexico en de Verenigde Staten voor BNO News. Op Twitter hebben ze al 925.617 volgers.

Downloaden: BNO News (€1,59)

Let op voordat je koopt! Volgens een vandaag rondgestuurd persbericht gaat de applicatie bovenop de eenmalige aanschafprijs van $1,99/€1,59 ook een maandelijks abonnement van $0,99 vereisen.
Reactie van Michael van Poppel, de oprichter van BNO:

Gonny,

Bedankt voor je bericht. De download kosten zijn 1.99 dollar en na de eerste maand kost het maandelijks 0.99 cent. Dit staat in het persbericht maar helaas nog niet in de Apple store. We hebben dit al enige tijd geleden aangegeven bij Apple, maar tot nu toe is het nog niet gewijzigd.

Excuses voor de verwarring.

Met vriendelijke groet,

Michael van Poppel

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 augustus 2009 om 23:14
Onderwerp
Categorie
Diensten

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 65 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.