iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 38-2022 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 38 in 2022 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Halide
Zoals verwacht na de release van een nieuwe iPhone hebben de makers van Halide een update uitgebracht. Deze beroemde camera-app heeft nu ondersteuning voor de nieuwe mogelijkheden van de iPhone 14 Pro. Zoals je misschien al wist, heeft de iPhone 14 Pro een 48 megapixel groothoeklens. Het is de eerste keer dat een iPhone zo’n lens heeft. Apple heeft voor de ingebouwde Camera-app ondersteuning voor pixel binning.

Halide 48 megapixel update

Met de nieuwe Halide-update kan ook deze geavanceerde camera-app optimaal gebruikmaken van de nieuwe kunstjes die de iPhone 14 Pro in huis heeft. Maak bijvoorbeeld een 48-megapixel RAW-foto en schakel snel tussen 48 megapixels en 12 megapixels. Ja, je kúnt dit ook met Apple’s eigen app doen, maar bij Halide kun je zelf heel veel instellingen tot in detail aanpassen. Absoluut een aanrader voor iPhone-fotografen!

Bekijk ook

Zo maak je 48 megapixel foto's met de iPhone-camera

Nu de iPhone 15-serie en de iPhone 14 Pro-modellen de sprong hebben gemaakt naar een 48-megapixelcamera, wil je mogelijk foto's in deze hoge resolutie schieten. Bijvoorbeeld om een foto op canvas af te drukken of om om op een later moment een kleinere uitsnede te maken. Dit moet je weten over het maken van 48-megapixel foto's met je iPhone.

Replacicon

Replacicon is een handige Mac-app voor iedereen die graag uniformiteit wil zien bij alle app-icoontjes. Kijk eens rond in je Apps-map en je ziet allerlei apps met afwijkende formaten. Kan leuk zijn, maar misschien wil je wel dat alles dezelfde afmetingen heeft. Dat is op de iPhone ook het geval. Als je Replacicon opstart, begint de app meteen met het zoeken naar alternatieve icoontjes die je vervolgens kunt instellen. Geef ‘m een paar minuten de tijd om alles te vinden en je kunt los!

Niet alle icoontjes zijn even mooi en/of logisch, maar voor veel apps zit er echt wel wat bij. Zeker bekende apps hebben veel alternatieve symbolen. Deze worden overigens gewoon van het internet gehaald, dus je zou het ook met de hand kunnen doen. Dat duurt alleen een stuk langer voor al je apps!

Je kunt Replacicon kopen voor €4,99 op de website van de ontwikkelaar.

Stock Analyzer

De Stock Analyzer-app, ontwikkeld door de Nederlandse Antoine van der Lee (@twannl), moet je helpen met het volgen van de beurs. Is een aandeel overgewaardeerd of ondergewaardeerd? Deze app biedt inzicht! Zo betaal je niet te veel en word je beter in beleggen. Verder kun je de rapporten van bedrijven inzien in duidelijke grafieken. Als je het áltijd in de gaten wil kunnen houden, zijn er ook widgets voor je toegangsscherm en beginscherm. De app ziet er fraai uit en maakt ingewikkelde cijfers een stuk begrijpelijker.

Volo

Sinds gisteren is de gloednieuwe Apple Watch Ultra verkrijgbaar. Deze nieuwe smartwatch is bedoeld voor sporters en avonturiers. De Nederlandse ontwikkelaar Hidde van der Ploeg (@hiddevdploeg) heeft zijn Volo-app daarom meteen aangepast. Deze app is bedoeld voor kitesurfers en kan allerlei handige informatie tonen en je statistieken bijhouden. In versie 1.3 is de app in staat om via de nieuwe actieknop snel een sessie te starten. Eenmaal bezig kun je de knop gebruiken om te wisselen tussen verschillende weergaves, zoals je sprongen en snelheid.

StukTV

De mannen van StukTV hebben nu ook een eigen app. Hierin bekijk je de nieuwste afleveringen als eerste en kun je ook exclusieve content zien. Ook het nieuws rondom StukTV staat in de app. Natuurlijk biedt de app ook de mogelijkheid om te stemmen voor nieuwe afleveringen, want jij bepaalt wat Stuk doet.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.