Slechts drie landen zijn goed voor 60% van iOS-appomzet

· Gonny van der Zwaag

GameOfPhonesOnderzoeksbedrijf App Annie heeft een infographic gemaakt met de naam Game of Phones. Daarin zetten ze het ecosysteem rond iOS tegenover Android. Er blijkt uit welke landen het meest belangrijk zijn voor appontwikkelaars, maar natuurlijk worden ook de inkomsten vergeleken. Beide platformen leveren steeds meer geld op, maar van elke 100 euro, gaat nog steeds 71 euro naar iOS en slechts 29 euro naar Android.

Bij beide platformen is de omzet dit jaar met zo’n 14% gegroeid, wat erop wijst dat Apple (vanwege de voorsprong) nog wel een tijdje het meest aantrekkelijke platform blijft, als het om inkomsten gaat. Wat ook opvalt is dat meer dan 60% van de inkomsten uit slechts drie landen komen: de Verenigde Staten, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Groeilanden zijn Japan, Rusland, Frankrijk en Brazilië.

Wat opvalt is dat China nauwelijks voorkomt in de lijstjes. Het immens grote land staat wel op nummer 2 als het land waar de meeste iOS-downloads worden gedaan (achter de VS), maar de Android-gebruikende Chinezen downloaden nauwelijks apps. En dat is opvallend, want Android is in China gestegen tot een marktaandeel van 68,4% op basis van verkochte smartphones. Ontwikkelaars die Android-apps maken moeten het vooral hebben van Amerikanen (35%), op gigantische afstand gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (10%) en Duitsland (6%). Bij iOS zijn de Amerikanen goed voor 28% van de app-downloads, gevolgd door China (18%) en Japan (7%).

Bekijk de volledige afbeelding.

Meer info: Appannie.com – Game Of Phones.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.