Slechts drie landen zijn goed voor 60% van iOS-appomzet

·

GameOfPhonesOnderzoeksbedrijf App Annie heeft een infographic gemaakt met de naam Game of Phones. Daarin zetten ze het ecosysteem rond iOS tegenover Android. Er blijkt uit welke landen het meest belangrijk zijn voor appontwikkelaars, maar natuurlijk worden ook de inkomsten vergeleken. Beide platformen leveren steeds meer geld op, maar van elke 100 euro, gaat nog steeds 71 euro naar iOS en slechts 29 euro naar Android.

Bij beide platformen is de omzet dit jaar met zo’n 14% gegroeid, wat erop wijst dat Apple (vanwege de voorsprong) nog wel een tijdje het meest aantrekkelijke platform blijft, als het om inkomsten gaat. Wat ook opvalt is dat meer dan 60% van de inkomsten uit slechts drie landen komen: de Verenigde Staten, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Groeilanden zijn Japan, Rusland, Frankrijk en Brazilië.

Wat opvalt is dat China nauwelijks voorkomt in de lijstjes. Het immens grote land staat wel op nummer 2 als het land waar de meeste iOS-downloads worden gedaan (achter de VS), maar de Android-gebruikende Chinezen downloaden nauwelijks apps. En dat is opvallend, want Android is in China gestegen tot een marktaandeel van 68,4% op basis van verkochte smartphones. Ontwikkelaars die Android-apps maken moeten het vooral hebben van Amerikanen (35%), op gigantische afstand gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (10%) en Duitsland (6%). Bij iOS zijn de Amerikanen goed voor 28% van de app-downloads, gevolgd door China (18%) en Japan (7%).

Bekijk de volledige afbeelding.

Meer info: Appannie.com – Game Of Phones.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

14 reacties

 1. door Oscar

  Nooit apple reclames hier in holland en al helemaal niet in die/de meeste belwinkels.. dus niet zo gek
  alleen kieskeurige mensen nemen iPhones

 2. door Thomas

  Origineel geplaatst door Oscar
  Nooit apple reclames hier in holland en al helemaal niet in die/de meeste belwinkels.. dus niet zo gek alleen kieskeurige mensen nemen iPhones

  Alleen diegene die meer geld overhebben voor een smartphone…

 3. door Jeroen

  Origineel geplaatst door Thomas
  Origineel geplaatst door OscarNooit apple reclames hier in holland en al helemaal niet in die/de meeste belwinkels.. dus niet zo gek alleen kieskeurige mensen nemen iPhones Alleen diegene die meer geld overhebben voor een smartphone…

  Samsung Galaxy SIII is ook nog €600 hoor..

 4. door Thomas

  Origineel geplaatst door Jeroen
  Origineel geplaatst door ThomasOrigineel geplaatst door OscarNooit apple reclames hier in holland en al helemaal niet in die/de meeste belwinkels.. dus niet zo gek alleen kieskeurige mensen nemen iPhones Alleen diegene die meer geld overhebben voor een smartphone…Samsung Galaxy SIII is ook nog €600 hoor..

  Ik zeg ook niet dat mensen die meer geld overhebben niet voor de SGS3 zullen gaan. Zelf heb ik een HTC One X, ook ik heb wel wat geld, maar ik heb gewoon liever een groter scherm en een nieuwere smartphone. Ieder zijn eigen smaak, maar ik ken ook mensen uit mijn klas die zomaar een iPhone van hun ouders hebben gekregen en zijn zozeer niet echt kieskeurig. OT: iOS is gewoon veel rijker aan apps en developers zijn gewoon meet attracted door het OS, zelf zou ik ook de apps van de appstore op mijn mobiel willen hebben.

 5. door tinus

  En niet te vergeten de betaalmogelijkheden. In de Google Play Store is een credit card nog de enige mogelijkheid. Veel, jonge, gebruikers hebben deze niet.

 6. door Monsterrr

  Origineel geplaatst door Oscar
  Nooit apple reclames hier in holland en al helemaal niet in die/de meeste belwinkels.. dus niet zo gek. Alleen kieskeurige mensen nemen iPhones

  Nooit reclame? Nieuwsgeving op tv, krant en Internet is ook reclame. Apple betaald grof geld aan exposure via zulke media. Verder zie je bij introductie genoeg bushokjes met iPhone reclames. En wat te denken van de vele belwinkels per winkelstraat. Kom je daar ooit binnen? Blijkbaar niet.

  Conclusie: Apple maakt zeker WEL reclame voor haar telefoons!

 7. door iFeun

  iOS begint achter te lopen op Android. Nog steeds geen basic functionaliteit zoals lockinfo etc.
  Als ik nu een nieuwe telefoon zou moeten kopen en naar de features van de telefoon en zo kijk, dan krijgt apple het zwaar.
  Ik denk dat in china een aantal lokale app stores voor android zijn die niet op de radar van het onderzoek staan. Vandaar minder downloads daar. Denk ook aan het taalprobleem.

 8. door Joop

  iOS/iPhone begint achter te lopen?? Heb jij een ander bericht gelezen??

 9. door Joop

  De wens is de moeder van de gedachte wellicht?!

 10. door dutchie

  Had iemand japan verwacht??

 11. door Mauze

  @iFeun: Apple gaat het niet zwaar krijgen hoor ;-)

 12. door Hillechien

  In de metro in Beijing heb ik enorm veel iPhones gezien, maar voor een Chinees is alles ongeveer tien keer zo duur, dus dat is een rem op het kopen van app’s. Verder is daar geen Facebook, twitter en bijna geen Google, wat veel app’s minder bruikbaar maakt.

 13. door _Stephan

  @Hillechien: Ik kom net terug uit Vietnam, waar ongeveer iedereen in de grotere steden een iPhone lijkt te hebben. Ook in Vietnam past de communistische partij een firewall toe. En die (zelf getest) blockt Facebook via de website, maar de Facebook App werkte prima in iOS (en Android)!

  Dus wellicht dat je in China ook juist de censuur kunt omzeilen middels je smartphone?

 14. door Hillechien

  @_Stephan: Via de app kreeg ik ook geen toeging, maar ik kwam iemand tegen met een VPN verbinding naar haar werk, en dat werkt wel.
  Wat eigenlijk nog lastiger is dat fotocamera’s met GPS niet werken, en niet alleen mijn Panasonic. Maar gelukkig via de iPhone nu juist weer wel, anders zat ik nog ergens verdwaald in Beijing :-)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.