‘iPhone 5 wordt de doodsteek voor Samsung Galaxy S III’

De iPhone 5 gaat de Samsung Galaxy S III vermorzelen. Consumenten kunnen daarom beter wachten op de iPhone 5, zegt Foxconn-topman Terry Gou.

hon hai gouConsumenten moeten wachten op de iPhone 5, zegt Foxconn-topman Terry Gou. De volgende generatie iPhone gaat ervoor zorgen dat de Samsung Galaxy S III een beschamende vertoning wordt. Gou deed zijn opmerkelijke uitspraken op de jaarvergadering voor aandeelhouders van moederbedrijf Hon Hai. Het is de eerste keer dat een topman die zo nauw bij de productie van de iPhone betrokken is de naam ‘iPhone 5’ noemt.

China Times noteerde nog meer opmerkelijke uitspraken uit de mond van Gou. Zo zou hij een bloedhekel hebben aan Samsung en zich als levensdoel hebben gesteld om Samsung te vernietigen. Hij heeft daarvoor ook een tijdsplan in gedachten: door een samenwerking met Sharp moet het gaan lukken in 3 tot 5 jaar.

Hon Hai is niet afhankelijk van Samsung; ze hebben genoeg andere klanten. Zo maken ze niet alleen de iPhone en iPad voor Apple, maar ook de Xbox van Microsoft en de Sony PlayStation. Daarnaast produceren ze de HD-schermen voor Windows 8-apparaten, wellicht ook de pas aangekondigde Surface-tablets). Gou is dol op de Japanners en blij met de samenwerking met Sharp, met name het feit dat Japanners van aanpakken houden en een goede communicatiestijl hebben. Ze vallen je niet van achteren aan, zoals de Koreanen, vindt Gou. De samenwerking met Sharp zal onder andere leiden tot een nieuwe productielijn voor televisies, die in Hon Hai’s hoofdkantoor in New Taipei wordt ingericht. Die is mogelijk bedoeld voor een toekomstige HDTV van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2012, 21:52
Categorie Achtergrond
Onderwerpen foxconn, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.