Apple werkt aan spiraalvormig alternatief voor Cover Flow

· Gonny van der Zwaag

cover flow spiraalCover Flow is een manier om door albumhoezen te bladeren, die Apple in iTunes en op de iPhone heeft ingevoerd. Maar er wordt gewerkt aan een alternatief. Afgelopen september gaf Apple al een voorproefje op deze spiraalinterface; nu is er meer informatie bekend dankzij een patentaanvraag. De interface werkt met standaard en Multi-Touchschermen, waaronder de iPad en OS X Lion, dat volgende zomer uitkomt. De uitdaging waar Apple voor staat is dat er steeds meer informatie op een scherm moet worden vertoond.

Die informatie moet dan ook nog op een aantrekkelijke manier in beeld verschijnen. Lijstjes en iconen zijn de gangbare manier om te presenteren, maar voldoen niet altijd aan alle wensen. Bij de spiraalinterface krijg je een icoontjes te zien in een spiraal, die de gehele afspeellijst of een bepaald genre voorstelt. Je kunt met deze spiraal ook de afspeellijst bewerken door de icoontjes te verschuiven of te selecteren.

spiraal cover art

Naast deze spiraal denkt Apple ook aan een interface in v-vorm of eentje die lijkt op de weergave van Time Machine. Ze zijn ook geschikt voor iOS-apparaten, zoals de iPhone en iPod touch. De patentnummers waarin deze interface beschreven worden zijn 20100318908 en 20100318928, met Michael Neuman en William Bachman als uitvinders. De patenten werden voor het eerst in het tweede kwartaal van 2009 ingediend.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.