Geruchten: ‘8GB iPad 2 in maart, 8-inch iPad later dit jaar’

·

ipadsDe aankondiging van de volgende generatie iPad is nabij, maar toch probeert geruchtensite Digitimes nog snel even een paar voorspellingen te doen. Partners uit de toeleveringsketen van Apple beweren dat Apple de productie van een 7,85-inch iPad aan het voorbereiden is, die in het derde kwartaal van 2012 in grote volumes geproduceerd gaat worden. Ook zou Apple plannen hebben om al volgende week een goedkopere 8GB-versie van de iPad 2 aan te kondigen, naast de derde generatie iPad. De aankondiging staat op 7 maart gepland.

Beide geruchten zijn gebaseerd op informatie uit de toeleveringsketen. De iPad 2 met lagere capaciteit is bedoeld om te zorgen dat Apple een groter prijsbereik kan afdekken. Mensen die de iPad 3 te duur vinden, kunnen straks de iPad 2 als budgetmodel kopen. Daarmee zou Apple concurrentie van Windows 8-tablets en de Kindle Fire van zich af kunnen slaan. Digitimes beweert dat Apple volgende week twee versies van de iPad 3 gaat aankondigen, met 16GB en 32GB capaciteit. Waar de versie met 64GB opslagruimte is gebleven, is vooralsnog onduidelijk.

Verder beweert Digitimes dat het aantal geleverde iPad 3-exemplaren zal verdubbelen in vergelijking met eerdere schattingen.

Wat de 8-inch iPad (of eigenlijk 7,85-inch) betreft: volgens Digitimes zijn er samples van deze kleinere tablet rondgestuurd voor verificatie. Het is daarbij niet duidelijk of Apple de productie in het derde kwartaal zal starten. De prijs zal daarbij tussen 249 en 299 dollar kunnen liggen. Er gaan al veel langer geruchten over een 8-inch iPad. Hoewel de informatie meestal uit Aziatische bronnen met mindere reputatie komt, zorgde de Wall Street Journal voor iets meer geloofwaardigheid door te melden dat Apple-vertegenwoordigers met een 8-inch iPad-model op pad waren gegaan om aan toeleveranciers te tonen. De schermresolutie van de 8-inch iPad zou hetzelfde blijven, ook al zijn de afmetingen van het scherm (in centimeters of inches) veel kleiner. De Wall Street Journal waarschuwde daarbij dat het wel eens om een sample-tablet zou kunnen gaan, waarvan nog niet is besloten of de productie gaat starten.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

19 reacties

 1. door Jeroen

  oooow zou zo ideaal zijn!

 2. door zx12richard

  Voor de ipad 8gb heb je een mooie asus tf300 met 32gb en een 720p scherm.

 3. door pommetje

  Lijkt me verre weg van ideaal, als je de iPad gebruikt voor allerlei toepassingen zoals school, fotos, muziek en films heb je aan een 8 Gb versie weinig.

  Ik heb de 32 Gb versie en heb nu nog 8 gb over… dus moet nu al gaan bedenken wat ik er wel en wat ik er niet opzet.

 4. door Davey

  Kan me niet voorstellen dat 8Gb opslag zo een prijsverschil kan zijn met 16Gb. Als je kijkt wat de dag van vandaag geheugen nog kost kan mijn insziens 8 – 16 – 32 – 64 Gb niet zo een prijsverschil uitmaken als dat apple aanrekend…??

 5. door Munters

  Een 8″ model zou best eens kunnen.

  Maar een model met 8 GB is ongeloofwaardig. De inkoopwaarde van 8 GB is zo laag dat dat geen reden kan zijn. De logistieke kosten voor een extra model zou wel eens duurder kunnen zijn.

  Een 8 GB model zou daarom alleen marketingtechnisch zinvol zijn. Het verlagen van de prijs van bestaande modellen is immers ongewenst, want dat zou betekenen dat Apple reageert op concurrenten. En mensen gaan wachten op de volgende prijsverlaging. Dat moet je met een zorgvuldig opgebouwd premium merk niet doen. Dus dat los je dan op door een nieuw uitgekleed model uit te brengen, met een behoorlijk lagere prijs. In ieder geval veel goedkoper dan de hardware besparing op zich.

  Maar als de iPad 3 uitkomt, dan is dat gewoon een perfect moment om de iPad 2 te repositioneren als budget model. En dan hoeft er geen apart, geforceerd 8 GB model uitgebracht te worden.

 6. door Michel

  Hou het maar bij geruchten, want het lijkt me voor Apple complete onzin. Als je alle problemen bij Android ziet met z’n vele formaten zal Apple z’n vingers niet aan zo’n idee branden.

 7. door Michel

  Hou het maar bij geruchten, want het lijkt me voor Apple complete onmogelijk. Als je alle problemen bij Android ziet met z’n vele formaten zal Apple z’n vingers niet aan zo’n idee branden.

 8. door Michel

  Hou het maar bij geruchten, want het lijkt me voor Apple complete onmogelijk. Als je alle problemen bij andere systemen ziet met z’n vele formaten zal Apple z’n vingers niet aan zo’n idee branden.

 9. door Richard

  Origineel geplaatst door zx12richard
  Voor de ipad 8gb heb je een mooie asus tf300 met 32gb en een 720p scherm.

  Tja, maar het lelijke daarvan is dat je dan ongezadeld wordt met Android. En dat maakt het meteen geen alternatief meer!

 10. door zx12richard

  Origineel geplaatst door Richard
  naast de

  Android vind ik zelf geen straf, vind de asus ook prachtig qua tablet…ware het niet dat de apps op de ipad verre weg wel veel meer interessante apps heeft (welliswaar moet je ze nagenoeg allemaal kopen, waarbij je bij android nog heel veel gratis kan binnen halen)

  maar als ik moest kiezen voor een goedkope 8gb ipad of een asus, doe mij dan maar de asus.

 11. door Fonemuts

  8gb is niet intressant voor mij.

 12. door Orion

  Ik lees zo de geruchten over het mogelijk ontbreken van een 64GB iPad. Voor mij is dat het enige model wat interessant is. Liever nog een 128GB model. Vol met apps,muziek en films. Dan volstaat 8GB echt niet. Zeker als de iPad een retina display krijgt. Dan worden de films nog groter dan ze al zijn. Maar daarentegen zou het wel logisch zijn, prijstechnisch dan. Een 8GB iPad 2 als instapper voor de gematigde gebruikers. Om diezelfde reden zal er mogelijk een 64GB model ontbreken. De nieuwe iPad 3 zal ongetwijfeld duurder worden dan de iPad 2 nu is. Als daar een 64GB model bij zit komt die ruim boven de 679 te zitten. Wellicht past dit niet in de prijsstrategie die Apple voor ogen heeft.

 13. door Trompet

  Valt het niemand op dat Apple dit al eerder gedaan heeft, namelijk bij de introductie van de iPhone 4, waarbij de 3GS in prijs verlaagd werd en van 16/32 GB naar 8 GB ging. Bij de 4S hetzelfde verhaal, via de Applesite is de iPhone 4 nu met 8 GB verkrijgbaar, terwijl de iPhone 4 vóór de lancering van de 4S alleen in 16 of 32 GB verkrijgbaar was…

 14. door Flieps

  8GB is echt voldoende als je geen films kijkt, muziek luistert en games speelt op je iPad…..de zakelijke gebruiker dus.

 15. door tomtom100

  Ik snap dat geheugen-argument niet zo.
  Ik stream alles online: muziek, films, documenten, etc.
  En zeker voor het onderwijs zou de 8GB budget-versie een uitkomst zijn!

 16. door Ronald

  Een nieuwe en snelle ipad3, met snelle Wifi verbinding. Een nieuwe en snellere TV3 met Wifi verbinding net zo snel! Hiermee wordt je iPad een game console voor op je tv, als je dan alleen wil gamen kan 8 gig genoeg zijn. En Apple veranderd de game industrie!!

 17. door Michel

  het zou logischer zijn als er een iPad Mini uit komt oh wacht dat is de ipod touch.
  maar even serieus een van deze 2 dingen gaat gebeuren er komt een iPad met A5 proccesor van 8 inch met 8 GB of er komt er geen, als ze een iPad van 8 inch maken kunnen ze net zo goed een iPhone van 4 inch maken maar dat doen e niet omdat ze dan alle apps moeten aan passen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.