Chi-qoo Solar Power Pack: maak je eigen bamboe iPhone-lader

De Chi-qoo Solar Power Pack is een iPhone-zonnelader die je zelf in elkaar moet zetten. Omdat de lader merendeels uit bamboe bestaat, is hij een stuk groener dan plastic laders.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Chi-qoo Solar Power PackHoe handig een externe oplader voor je iPhone ook is: heel groen zijn ze niet. De accu’s bestaan vaak uit plastic en vreten ook nog eens een beetje extra stroom. Veel duurzamer is misschien de Chi-qoo Solar Power Pack, een iPhone-zonnelader gemaakt van bamboe. Je moet hem alleen wel zelf in elkaar zetten.

De Chi-qoo Solar Power Pack bevat een 5W zonnepaneel, die je iPhone met direct zonlicht volgens de fabrikant in twee uur kan opladen. Een 6000mAh-batterij biedt genoeg extra stroom om de gemiddelde smartphone vier tot vijf keer op te laden.

Omdat de Chi-qoo een USB-aansluiting gebruikt om apparaten op te laden, kun je naast de iPhone ook de iPad en andere smartphones en tablets opladen. Een volledig opgeladen batterij zou de iPad van ongeveer 70 procent stroom kunnen voorzien, gezien de grotere accu die hierin zit.

Je kunt de Chi-qoo Solar Power Pack bestellen op de website van de fabrikant voor 117 dollar. Voor verzending naar Nederland wordt daar ongeveer 15 dollar bovenop gerekend.

Chi-qoo Solar Power Pack 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2012, 1:53
Categorie Accessoires
Onderwerpen opladen, zonnecellen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.