Kaspersky kondigt Safe Browser voor iPhone aan

Kaspersky gaat in maart SafeBrowser uitbrengen, een veilige browser voor kinderen. Via parental controls kunnen ouders afdwingen dat de Safari-browser niet gebruikt kan worden.

iphone kamasutraWie het internetten op een iPhone toch niet zo veilig vindt voor kinderen, kan binnenkort terecht bij Kaspersky. Het bekende Russische securitybedrijf gaat voor het eerst een iPhone-beveiligingsapp uitbrengen. Kaspersky’s Parental Control biedt via de SafeBrowser een veilige browseromgeving voor kinderen. Zwaar op de maag liggende content zoals geweld tegen dieren en blote mensen komen daarmee niet in beeld. De app bevindt zich in betafase en zal in de loop van maart in de App Store verkrijgbaar zijn.

Na de installatie doorlopen de ouders een instellingsproces, waarbij ze aangeven welke websites en content ongewenst zijn. Ook kunnen ze het gebruik van applicaties aan banden leggen. Zo kunnen ze hun kinderen verplichten om SafeBrowser te gebruiken, in plaats van de standaard Safari-browser op de iPhone, waarmee het afvoerputje van internet veel gemakkelijker bereikbaar is. Apple heeft nog geen ratingsysteem voor websites ingevoerd in Safari. De ouders kunnen ook voorkomen dat de kinderen boosaardige apps installeren. De aankondiging werd gedaan op Mobile World Congress, waar Kaspersky deze week nieuwe producten laat zien.

Kaspersky zei in 2008 al, dat ze klaar zijn voor virussen op de iPhone. Het beveiligingsbedrijf had destijds al een antivirusoplossing op de plank liggen, maar die hebben ze tot nu toe niet nodig gehad. Wel brachten ze Threatpost uit, een app waarin je allerlei IT-beveiligingsnieuws kunt lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2012, 9:55
Categorie iOS
Onderwerpen beveiliging, security, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.