Vandaag gratis: WiFi Offline Map, overal Wi-Fi-verbindingen vinden

· Bart Breij

WiFi Offline Map wi-fi verbindingen gratis iPhoneWiFi Offline Map is een slimme applicatie waarmee je overal ter wereld Wi-Fi-verbindingen kan zoeken. De app doorzoekt de tips van Foursquare op Wi-Fi en presenteert de resultaten in een lijst en op een kaart, waar je ook bent. Als je dat van tevoren op een plaats doet, worden de resultaten offline opgeslagen om later te raadplegen. Door gebruik te maken van de locatiedienst Foursquare, werkt de app in meer dan 100.000 steden en presenteert het meer dan 4 miljoen Wi-Fi-locaties.

Er zit geen zoekfunctie in de applicatie, dus je moet ervoor zorgen dat je de volgende plaats die je aandoet, benadert vanaf je huidige locatie in de app. Als je een plaats in beeld hebt, worden de tips offline opgeslagen. De kaart eronder wordt dat echter niet. Als je daar een offline versie van wilt hebben van 20 bij 20 kilometer, betaal je 79 cent. Als je dat bedrag niet betaalt, wordt er ter plekke geen kaart geladen, maar zie je de locaties nog wel zonder stratenplan ten opzichte van je huidige locatie. Een slimmigheid van de ontwikkelaar, maar gelukkig kan je met de gratis Near By-functie ook de resultaten in een lijst zien, op nabijheid gesorteerd.

WiFi Offline Map betaald versus gratisIn de lijst krijg je dankzij het pictogram en de naam van de Wi-Fi-locatie een snellere indruk of je met een café, kantoor of hotel van doen hebt. Druk op een locatie en de tips met het woord Wi-Fi erin worden getoond. Dat betekent dat je in enkele gevallen ook slechts een vraag ziet of er wel Wi-Fi aanwezig is – en er dus helemaal geen garantie op een internetverbinding op die plek is! Bij weer andere locaties zie je meteen de inloggegevens van een gratis netwerk staan.

WiFi Offline Map staat sinds 27 juli in de App Store en schommelt nu al in prijs tussen 79 cent en 2,39 euro. Volgens de omschrijving is de applicatie alleen vandaag gratis te downloaden.

WiFi Offline Map (tijdelijk gratis, was €2,39)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.