Split View in Safari op de iPad.

Split View in Safari op de iPad: zo gebruik je het

Op de iPad kun je met iOS 10 Split View ook binnen Safari gebruiken. Hierdoor plaats je twee websites naast elkaar op een enkel scherm, zonder dat je tussen apps of vensters hoeft te wisselen. In dit artikel leggen we uit hoe je dit gebruikt.

Split View in Safari op de iPad.
Op de iPad kun je eenvoudig multitasken dankzij Split View en Slide Over, maar dit werkt alleen met twee verschillende apps. Als je dus over het internet wil browsen met twee vensters naast elkaar, moet je daarvoor een tweede browser-app als Google Chrome voor gebruiken. Vanaf iOS 10 heeft Apple hier iets op bedacht. In Safari op een iPad die draait op iOS 10 of nieuwer, kun je Split View zelf gebruiken. In deze tip lees je hoe dit werkt.

Split View op de iPad binnen Safari

In iOS 10 kun je met Safari op de iPad twee websites naast elkaar weergeven. Hierdoor kun je feilloos door twee websites tegelijk navigeren, wat handig kan zijn als je dingen wil vergelijken, tekst moet kopiëren van de ene naar de andere websites of twee teksten tegelijk wil lezen. Deze Split View-stand is beschikbaar op iPad Air 2, iPad mini 4 en iPad Pro of later en kun je op drie manieren activeren. Let er wel op dat dit alleen werkt als je je iPad in landschapsweergave houdt:

  1. Open een website in Safari en hou je vinger ingedrukt op tabblad-icoontje rechtsboven. Kies daar voor Open Split View.
  2. Hou een link op een website ingedrukt en kies daarna voor Open in Split View.
  3. Heb je al meerdere tabbladen open staan, dan kun je één van deze tabbladen met je vinger naar beneden trekken en vervolgens in Split View plaatsen door deze naar de zijkanten van het scherm te slepen.

Split View in Safari op de iPad starten.

Safari-vensters in Split View verplaatsen

Als je twee Safari-vensters in Split View naast elkaar hebt staan, dan kun je eenvoudig links van het ene venster openen in de andere. Wil je vanuit het linker venster bijvoorbeeld een link openen naar het rechtervenster, dan hou je simpelweg de link ingedrukt en kies je voor Open aan andere kant.

Split View in Safari op de iPad openen.

Wil je twee Safari-vensters in Split View weer zelf samenvoegen, dan kun je dat ook eenvoudig doen. Tik hiervoor in één van de twee vensters op het tabblad icoontje rechtsonder. Vervolgens sleep je het verkleinde venster simpelweg van de ene kant naar de andere kant van Safari, waardoor ze samengevoegd worden en weer als twee aparte tabbladen weergegeven worden. Je kunt twee vensters helaas niet opnieuw rangschikken. Het is ook niet mogelijk om de splitsing tussen de twee vensters te verplaatsen.

Split View in Safari op de iPad samenvoegen.

Wil je weten hoe Split View op de iPad normaal gesproken werken, dan lees je daar alles over in onderstaande tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2016
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen ipad, multitasking, safari