Zo verhoog je de helderheid van je Mac in kleinere stappen.

Zo pas je de Mac-helderheid en het volume extra nauwkeurig aan

Je kunt het volume en de helderheid van je Mac met kleinere stappen verhogen of verlagen dan je waarschijnlijk dacht. Met deze knoppencombinatie regel je dit extra nauwkeurig.

Zo verhoog je de helderheid van je Mac in kleinere stappen.

Op het toetsenbord van je Mac zijn vier knoppen aanwezig waarmee je het volume en de helderheid aan kunt passen. Zodra je een van deze toetsen indrukt verschijnt er een balk in beeld met blokjes die aangeven hoe hard het volume is of hoe helder je scherm verlicht wordt. Als je extra nauwkeurig deze balk wilt bedienen, kun je met een simpel trucje ook slechts een kwart blokje toevoegen.

Zeker als je naar muziek luistert met een koptelefoon, is het verschil in volume tussen twee blokjes best groot. Een kwart blokje harder geluid zou in dat geval beter uitkomen, en hetzelfde geldt (in mindere mate) voor de helderheid van je scherm.

Zo pas je de helderheid en het volume met een kwart blokje aan

  1. Houd de Shift en Option (alt) toetsen tegelijk ingedrukt.
  2. Druk nu op een knop om het volume of de helderheid te verhogen of verlagen.
  3. In de balk die nu in beeld verschijnt zul je zien dat het witte blokje slechts voor een kwart gevuld is.

Als je nu zonder andere toetsen ingedrukt te houden weer de volume- of helderheidsknoppen indrukt zal hij automatisch een volledig blokje vullen. Met dit trucje kun je het scherm van je Mac donkerder maken dan eerst het geval was, zonder daar een aparte app voor te installeren.

Vooral het lichtjes wijzigen van het volume zal voor veel mensen een uitkomst zijn. Wij luisteren regelmatig naar muziek met een koptelefoon, en zijn dan genoodzaakt om het eerste blokje te kiezen om niet teveel afgeleid te worden, omdat twee blokken te hoog is. Een volume van anderhalf blokje is in dat geval perfect.

Via: iDownloadblog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2016
Categorieën Basisfuncties, Mac
Onderwerpen helderheid, os x