icloud-tabbladen

iCloud-tabbladen in andere browsers openen (Mac)

Tabbladen die je in Safari hebt geopend, kun je via iCloud ook op andere apparaten openen. In deze tip lees je hoe dat werkt.

Een handige functie in Safari vanaf iOS 7 is iCloud-tabbladen. Hiermee kun je via iCloud tabbladen die je op je iPhone of iPad hebt geopend meteen openen op de Mac. Als je op de Mac een andere browser gebruikt, profiteer je hier niet van. Maar met losse tools is het wel mogelijk. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

ThundercloudAls je in plaats van Safari Google’s Chrome-browser op de Mac gebruikt, kun je met de gratis extensie Thundercloud meteen toegang krijgen tot de iCloud-tabbladen van Safari op je iPhone en iPad. Na de installatie doorloop je nog enkele stappen om de extensie werkend te krijgen. Die zijn iets technischer van aard, maar worden stap-voor-stap uitgelegd.

Als je een andere browser dan Safari of Chrome gebruikt, kun je de gratis Mac-applicatie CloudyTabs installeren om toch toegang te hebben tot iCloud-tabbladen. CloudyTabs is een applicatie die je vanuit de menubalk op je Mac benadert. Tabbladen die je aanklikt, worden automatisch in de standaardbrowser geopend.

Als je Google Chrome op zowel je Mac als iPhone/iPad gebruikt, kun je – door met je Google-account in te loggen – tabbladen uit Chrome op de Mac meteen op je iPhone of iPad openen, en andersom.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2014
Categorie Internet
Onderwerpen icloud, mac, safari, webbrowser