iPhone fotografie

Zo kun je je Flickr-account verwijderen

SmugMug heeft onlangs Flickr overgenomen en dit betekent dat er een aantal dingen veranderen in de voorwaarden. Op termijn zal de website overgeheveld worden naar de systemen van SmugMug. Heb je dit liever niet? Dan kun je altijd je Flickr-account verwijderen en in deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Flicker-account verwijderen

Er gaan een aantal dingen wijzigen bij Flickr. Zo veranderen de gebruikersvoorwaarden en wordt het systeem achter de website overgeheveld naar SmugMug. Gebruikers hebben tot 25 mei om de nieuwe voorwaarden te accepteren of te weigeren. Maak je geen keuze, dan ga je automatisch akkoord met de wijzigingen. Als je niet akkoord gaat zul je je Flickr-account moeten verwijderen. Maar voordat je dat doet zul je eerst al je foto’s moeten downloaden, want die worden gewist op het moment dat je je Flickr-account opzegt. In deze tip leggen we je uit hoe je eerst je foto’s kunt downloaden om vervolgens je account te verwijderen.


iPhone fotografie

Flickr foto’s downloaden op iPhone of iPad

Voordat je je account gaat verwijderen, is het belangrijk om eerst de foto’s te downloaden die je niet kwijt wil. Zodra je je account hebt verwijderd is het niet meer mogelijk om je foto’s terug te krijgen. Om je foto’s te downloaden op de iPhone of iPad volg je de volgende stappen.

Flickr beeldmateriaal downloaden iOS

 1. Open de Flickr-app op je iPhone of iPad.
 2. Ga naar je profiel door op het poppetje rechts onderin te klikken.
 3. Kies de foto die je wilt downloaden en druk op de pijl rechts onderin.
 4. Tik nu op Save image en de foto wordt opgeslagen op je iPhone of iPad.

Je zult dit helaas wel voor elke foto afzonderlijk moeten doen. Het is namelijk niet mogelijk om meerdere foto’s in een keer te downloaden.

Account verwijderen op de iPhone of iPad

Wanneer je bovenstaande stap hebt uitgevoerd kun je verder gaan met het verwijderen van je account. Dit doe je op de volgende manier.

Flickr account verwijderen iOS

 1. Open de Flickr-app op je iPhone of iPad.
 2. Ga naar je profiel door op het poppetje rechts onderin te klikken.
 3. Open de instellingen door op het tandwiel rechts bovenin te drukken.
 4. Open nu Manage Accounts en kies voor Accounts beheren.
 5. Wanneer je nu op Wijzig rechts bovenin klikt, kun je je account verwijderen.
 6. Je hoeft dit alleen nog te bevestigen en dan wordt je Yahoo-account verwijderd uit de app en alle andere Yahoo-apps op dit apparaat.

Foto’s en video’s downloaden op de Mac

Ook wanneer je via de Mac jouw account wil verwijderen, zul je eerst het beeldmateriaal dat je wilt bewaren moeten downloaden. Anders ben je alle dierbare foto’s kwijt. Om dit te doen ga je als volgt te werk.

Flickr beeldmateriaal downloaden Mac

 1. Ga naar www.flickr.com.
 2. Klik op You in de menubalk.
 3. Je komt nu op jouw profiel uit. Open de foto die je wilt downloaden.
 4. Rechts onderin komt het download-tekentje te staan. Wanneer je hierop klikt, kun je kiezen in welk formaat je de foto wilt downloaden.

Wil je meerdere foto’s tegelijk downloaden, dan kun je gebruik maken van tools zoals Bulkr of gebruik de eigen tools van Flickr.

Account verwijderen op de Mac

Wanneer je de belangrijke foto’s hebt gedownload, kun je je account verwijderen. Volg hiervoor de volgende stappen.

Flickr account verwijderen Mac

 1. Ga naar www.flickr.com.
 2. Klik op je profielfoto rechts bovenin en ga naar Settings.
 3. Klik nu op Delete your Flickr account. Je moet wel even goed kijken waar deze tekst staat, je vindt het in het blokje met de titel Account.
 4. Je krijgt nu een grote waarschuwing van Flickr te zien dat je foto’s ook gewist worden wanneer je je account verwijdert. Wanneer je nu op OK, Next klikt, moet je het nog even bevestigen en dan wordt je account verwijderd.

Ben je na het verwijderen van je account op zoek naar een nieuw alternatief voor Flickr om al je foto’s in op te slaan. In onderstaande gids vind je alles over een backup maken van je foto’s op de iPhone of iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2018
Bron Bron iMore
Categorieën Apps, Foto
Onderwerpen back-up, flickr, foto, fotografie
Software iOS, macOS