FaceTime rasterweergave.

Met de rasterweergave voor FaceTime-groepen blijft iedereen netjes in beeld

Je kunt in FaceTime een rasterweergave instellen voor een groepsgesprek. Hierdoor verschijnt iedereen in een even groot venster. Dit is vooral handig in een grote groep. Lees in deze tip hoe je het gebruikt.

Met FaceTime in een groep bellen kan met een groep tot en met 32 deelnemers. Hoe groter de groep, hoe onoverzichtelijker het kan worden. Daarom heeft Apple de rasterweergave (grid) aan FaceTime toegevoegd. In plaats van losse tegels en vensters, staan alle personen keurig zij aan zij in een overzichtelijkere weergave. In deze tip laten we je zien hoe de rasterweergave in FaceTime werkt. Handig!

Rasterweergave in FaceTime gebruiken

De rasterweergave, ook wel grid view in FaceTime genoemd, zorgt ervoor dat iedere spreker in zijn eigen vakje verschijnt. Deze komen recht onder en naast elkaar te staan. Tijdens het spreken wordt het vakje van de deelnemer die aan het woord is wit omlijnd. Zo zie je makkelijker wie er van de deelnemers tegen je praat.

FaceTime rasterweergave.

Je kan in een FaceTime-groepsgesprek op ieder moment wisselen tussen de gewone weergave en de rasterweergave. Dit werkt alleen vanaf vier deelnemers. Dat doe je zo:

  1. Start een FaceTime-gesprek. Zorg dat er in totaal vier of meer deelnemers (exclusief jezelf) zijn.
  2. Tik nu op het scherm om de knoppen in beeld te krijgen.
  3. Linksonder verschijnt een knop om te wisselen tussen de gewone en rasterweergave.

Rasterweergave in FaceTime tonen

Je hebt nu de rasterweergave voor FaceTime ingesteld. Wil je weer terug naar de gewone weergave, volg dan dezelfde stappen. Op sommige iPhones worden de vensters van deelnemers die niet aan het woord zijn, wazig weergegeven.

Overigens werkt deze FaceTime grid functie ook op de Mac sinds macOS Monterey. Zit je in een gesprek met vier of meer anderen, dan klik je rechtsboven in het FaceTime-venster op Raster. Je ziet deze knop alleen als je met je muiscursor over het venster beweegt.

Deze functie is iets anders dan het automatisch inzoomen in FaceTime-gesprekken. Ook die instelling kan je nog wijzigen en in onze tip lees je hoe je dat doet.

Bekijk ook

Zo kun je het automatisch inzoomen tijdens FaceTime-groepen uitschakelen

Bij FaceTime-groepsgesprekken kun je automatisch laten inzoomen op de persoon die aan het woord is. Dit kan bij grote groepen erg onoverzichtelijk worden. Gelukkig kun je het automatisch inzoomen op de spreker uitschakelen.

iOS 15

iOS 15 is de grote iPhone software-update uit het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 en de update is sinds 20 september 2021 te downloaden. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Deze versie is inmiddels opgevolgd door iOS 16.

iOS 15