Picture in picture in Ziggo Go.

Ziggo Go-app laat je binnenkort programma’s opnemen en offline kijken

De tv-app van Ziggo krijgt binnenkort een handige functie waarmee je flink wat data kunt besparen. De Ziggo Go-app laat je straks programma's opnemen en deze offline terugkijken. Goed nieuws dus voor mensen met een beperkte databundel, al zijn de programma's niet onbeperkt beschikbaar.

De Ziggo Go-app is de laatste maanden regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies. Zo kreeg Ziggo Go picture in picture op de iPad, nadat er eerder al een volledig nieuw design doorgevoerd werd. Abonnees van Ziggo kunnen nu dus rekenen op weer een nieuwe functie, namelijk het offline kijken van programma’s, zo meldt Tweakers.

Ziggo Go-app krijgt opnamefunctie

In de tijd van videobanden was het de normaalste zaak van de wereld om televisieprogramma’s op te nemen. Ook de Horizon-box van Ziggo biedt die mogelijkheid, maar als je voornamelijk kijkt via de Ziggo Go-app heb je die optie niet. Straks komt daar dus verandering in, want de app van Ziggo wordt uitgebreid met de opnamefunctie. Een opname van een programma blijft een aantal weken in de app beschikbaar. Op dit moment kon een woordvoerder nog niet zeggen hoe lang dat precies is. Door programma’s op te nemen, worden ze offline beschikbaar en opgeslagen op je iPhone of iPad. Het voordeel is dan dus ook dat je ze kunt bekijken als je geen internetverbinding hebt. Vooral op een iPad met alleen Wi-Fi kan dit goed van pas komen. Voor welke content de opnamefunctie precies geldt, is nog niet duidelijk.

Picture in picture in Ziggo Go.

Zowel Netflix als Videoland bieden sinds november 2016 de mogelijkheid om films en series te downloaden, al werkt dat niet bij het complete aanbod. In de Netflix-app is een apart onderdeel waar je het overzicht van geschikte films en series voor offline kijken kunt bekijken.

Eerder werd ook al bekend dat Ziggo (en KPN) de geoblocking binnen de EU zullen opheffen, waardoor je ook buiten Nederland naar de Nederlandse zenders kan blijven kijken. Deze wijziging wordt binnenkort doorgevoerd, in ieder geval voor de nieuwe regels die per 1 mei gelden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2018, 9:00
Bron Bron Tweakers
Categorie Apps
Onderwerp ziggo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.