Tweeten voor de Mac.

Tweeten voor de Mac is de perfecte vervanger van de officiële Twitter-app

Tweeten is een alternatieve Twitter-app voor de Mac die qua werking heel erg lijkt op Tweetdeck. Met Tweeten kun je echter wel meteen een gif uitzoeken en zelfs Twitter-video's downloaden. Door alle krachtige functies is de app erg geschikt voor de professionele Twitteraar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De officiële Twitter-app voor de Mac stopt ermee, zo maakte Twitter zelf onlangs bekend. Ter vervanging kun je terecht bij bekendere apps als Tweetbot en Twitterrific, maar de relatief onbekende gratis Twitter-app Tweeten is ook de moeite waard om te proberen. Tweeten lijkt in veel opzichten op Twitter’s eigen Tweetdeck, maar heeft wel een aantal voordelen.

Tweeten: Twitter-app voor de Mac

Tweetbot en Twitterrific zijn prima keuzes als je je tijdlijn wil blijven volgen. Echter, door beperkingen van Twitter zelf zijn er bepaalde dingen niet mogelijk bij deze apps. Bij Tweetbot worden bijvoorbeeld geen polls weergegeven, omdat externe ontwikkelaars hier geen toegang toe hebben. Ook kun je bij Tweetbot niet standaard een gif posten, want deze Twitter-app heeft geen ingebouwde gif-kiezer. Twitterrific maakt polls via een omweg wel zichtbaar, maar ook het tweeten van een gif gaat niet zo eenvoudig. Bij de app Tweeten spelen dit soort problemen niet, omdat het een combinatie is van Tweetdeck en Twitter zelf.

Tweeten voor de Mac.

Tweetdeck is onderdeel van Twitter zelf. De beperkingen die Twitter aan ontwikkelaars opgelegd heeft, gelden daarom niet voor Tweetdeck. Toch is de Tweetdeck-app lang niet ideaal, onder andere omdat de app de laatste tijd meermaals crasht. Gebruikers van Tweetdeck zullen zich dan ook meteen thuisvoelen bij Tweeten. Deze app werkt ook met meerdere kolommen, maar heeft een aantal zeer handige functies die Tweetdeck niet heeft.

Gifs tweeten, emoji’s zoeken en meer
Er is een ingebouwde gif-kiezer, zowel bij het reageren op tweets als bij het opstellen van een nieuwe. De app heeft ook standaard een emoji-kiezer, inclusief zoekfunctie, zodat je je favoriete emoji makkelijker vindt. De app laat je zelfs met je rechtermuisknop elke Twitter-video downloaden, waardoor je hier geen externe tools voor nodig hebt. Tweeten heeft ook allerlei aanpassingsmogelijkheden, zoals een donkere en lichte weergave, het instellen van ronde of vierkante profielfoto’s. Gebruikers met een MacBook Pro kunnen ook gebruikmaken van de Touch Bar voor snelkoppelingen naar de instellingen of voor het toevoegen van een nieuwe kolom.

Instellingen van Tweeten voor Mac.

Wij hebben Tweeten de afgelopen dagen veelvuldig gebruikt en zijn erg enthousiast. De app heeft alle handige functies van Tweetdeck en voegt daar zijn eigen handige snufjes aan toe. Mocht je dus nog zoekende zijn naar de ultieme Twitter-app op de Mac, dan moet je Tweeten zeker een kans geven.

Tweeten is te downloaden via de website van de maker. Tweeten is ook beschikbaar als extensie voor Chrome en Firefox, mocht je de app liever in je browser gebruiken. Op de Github-pagina is meer te vinden over Tweeten. Bij het inloggen kun je wel tegen wat opstartproblemen aanlopen, maar als je eenmaal ingelogd bent werkt de app prima.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2018, 16:29
Categorie Apps
Onderwerp twitter
Devices Mac, MacBook
Software macOS
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.