Kan je videos YouTube downloaden met iTube

YouTube-video’s downloaden: niet langer met iTube, maar met Video Downloader

Let op: hoe populair de iTube-apps in de App Store ook zijn; je kan er geen YouTube video's meer mee downloaden. Wij hebben een alternatief.

Kan je videos YouTube downloaden met iTubeiTube kan geen YouTube-video’s meer downloaden. Maar waar kan je nog wel terecht voor het offline opslaan van video’s? Heel wat ontwikkelaars proberen te profiteren van de naamsbekendheid van iTube, de app die maar om één reden gedownload werd: het opslaan van YouTube-video’s. De ene iTube-app voor YouTube verdwijnt uit de App Store en de volgende komt er alweer aan. Allemaal scoren ze torenhoog in de verkooplijsten voor de iPhone en iPad.

Als je nu zoekt op iTube in de App Store, krijg je voor zowel de iPhone als iPad vier apps te zien met de kenmerkende kleurcombinatie blauw, oranje en rood. Vier apps die zich uitgeven voor het originele iTube, dat eind 2012 in staat was video’s van YouTube te downloaden.

iTube YouTube-video's opslaan

is de volledige naam van de applicatie die momenteel ‘hoge’ ogen gooit. De app staat vijfde in de Nederlandse App Store, ondanks drie waarschuwende 1 ster-recensies van andere gebruikers. ‘Werkt niet’ is de duidelijke titel van die drie recensies. Je downloadt iTube maar om één reden immers, en die reden is vervallen. Je kan er geen YouTube-video’s meer mee downloaden voor offline gebruik.

Aan het najaar van 2012, in de periode dat YouTube zelf geen officiële iPhone- en iPad-app had en andere ontwikkelaars in dat gat sprongen, waren er talloze applicaties te downloaden waarin je video’s van de website kon downloaden. Na de lancering van de officiële app, werd dat aantal al snel gereduceerd tot een nulpunt. Onze toenmalige testwinnaar FoxTube verdween bijvoorbeeld als sneeuw voor de zon, en bestaat nu nog alleen als alternatieve YouTube-app zonder video’s opslaan.. Het lijkt erop dat YouTube’s eigenaar Google de onofficiële apps onder druk zet vanwege de downloadfunctie. Immers: offline bekeken video’s zijn niet adverteerbaar voor YouTube en dus schadelijk voor de inkomsten.

Het is schrijnend, want Google weet dat er behoefte is aan een downloadfunctie voor YouTube. De app ‘experimenteert‘ formeel nog met een functie waarmee je tijdelijk video’s zonder internetverbinding kan bekijken, maar het is niet het echte werk. Je kan niet op vakantie gaan zonder internetbundel en er vanuit gaan dat al je video’s het nog doen.

Wél YouTube-video’s downloaden op iOS

Toch is er nog wel een mogelijkheid om offline YouTube-video’s te bekijken op de iPhone en iPad. Video Downloader Lite Super – VDownload is een gratis te downloaden app met reclame in verschillende schermen en bovendien een wat schimmig uiterlijk met iOS 7 en iOS 6-stijlkenmerken door elkaar. Maar: de app werkt wel.

VDownload YouTube video downloaden iPhone VDownload video opslaan van YouTube

Op het meest linker tabblad kan je YouTube doorzoeken en elke keer dat je een video opent, vraagt de app of je video wilt opslaan. Hij wordt dan doorgezet naar het Downloads-tabblad, waarna je hem opslaat in een van je eigen aangemaakte afspeellijsten. Wil je liever de uitgebreide zoekmogelijkheden van de desktopversie van YouTube, dan druk je op de mobiele versie van YouTube op de menuknop linksboven en druk je Desktop. Daarna kan je na een zoekopdracht filteren op bijvoorbeeld de meest recente video of alleen video’s die de afgelopen maand of zelfs dag zijn geüpload.

VDownload is er ook in een betaalde versie zonder reclame. Beide apps genieten aardig wat beoordelingen in de App Store en krijgen gemiddeld 4,5 sterren. Het is voorlopig een ideale app om YouTube-video’s mee op te slaan op je iPhone en iPad. Hoe lang dat ook nog mag duren.

Met dank aan Manon voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2014, 18:42
Categorie Apps
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.