YouTube-app geoptimaliseerd voor iPad

De YouTube-app voor iOS is vernieuwd. YouTube is nu geoptimaliseerd voor de iPad en iPhone 5. Bovendien wordt AirPlay voor de Apple TV nu ondersteund.

youtube ipadSinds iOS 6 is de YouTube-app niet meer standaard aanwezig in iOS. iPad-gebruikers zitten sindsdien zonder officiële YouTube-app, want de losse YouTube-app die in september verscheen was alleen bedoeld voor iPhone en iPod touch. Vanaf vandaag verandert dat, want Google heeft een YouTube-update uitgebracht die ook geoptimaliseerd is voor de iPad. Er is gekozen voor een compleet nieuwe lay-out voor het iPad-scherm, waardoor de filmpjes wat ons betreft goed tot hun recht komen.

Bovendien kun je nu lekker op een groot tv-scherm kijken naar de filmpjes, want de YouTube-app heeft betere ondersteuning gekregen voor AirPlay op de Apple TV.

Volgens Google wordt meer dan 25% van de YouTube-filmpjes bekeken op een mobiel apparaat. Vandaar dat er ook de komende tijd nog verder aan de app gewerkt zal worden. In deze update is in ieder geval het laden en afspelen van video’s soepeler geworden. Google heeft ook de ondersteuning voor VoiceOver verbeterd voor mensen met een visuele handicap.

Downloaden: YouTube (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 23:56
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.