apple-wearable-tim-cook

‘iWatch-introductie in september, pas in 2015 verkrijgbaar’

De iWatch of iBand wordt in september waarschijnlijk al aangekondigd, maar zal pas in de loop van 2015 verkrijgbaar zijn. Dat gebeurt veel vaker bij nieuwe productcategorieën.

apple-wearable-tim-cookDe wearable/iWatch/iBand die Apple volgende maand gaat aankondigen, zal alleen op het podium gedemonstreerd worden. Het daadwerkelijke product komt pas in de loop van 2015 in de winkel. Dat denkt Re/code op basis van bronnen. Het zou op zich niet vreemd zijn, want bij elke nieuwe productcategorie nam Apple een paar maanden de tijd tussen aankondiging en beschikbaarheid. De eerste generatie iPhone werd in januari aangekondigd en kwam pas in juni op de markt. Hetzelfde geldt voor de iPad, al was de periode wel iets korter: aankondiging in januari, in april in de winkel. Recent gebeurde het nog bij de nieuwe Mac Pro: die werd tijdens WWDC in juni aangekondigd en kwam pas eind december beschikbaar.


We hoeven dan ook niet gek op te kijken, als Apple na de aankondiging van de iWatch (of hoe het accessoire ook gaat heten) nog even de tijd neemt om de puntjes op de i te zetten. De bronnen van Re/code zeggen:

“Sources in position to know tell me it won’t arrive at market for a few months. “It’s not shipping any time soon,” said one. So when does Apple plan to ship its eagerly anticipated wearable? That’s not clear, but my understanding is that we’re unlikely to see it at retail until after the holiday season — think early 2015.”

Analist Ming-Chi Kuo beweerde dat overigens ook al. De iWatch gaat wellicht pas in november in productie en ligt dan pas rond februari in de winkel. Het accessoire zal vooral gezondheidsfuncties bevatten, waarvan je de metingen dankzij HealthKit kunt uitwisselen met andere apparaten en apps.

Op 9 september weten we meer, want dan staat Apple’s media-evenement gepland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2014, 18:42
Categorie Accessoires
Onderwerp iwatch
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.