YouTube-video in iMessage bekijken.

Toffe video op YouTube gezien? Nu snel te delen via iMessage-app

De nieuwe YouTube-app in iMessage maakt het delen van een video eenvoudiger. Je kunt erin zoeken en met één tik een filmpje versturen, zodat je ze in iMessage kunt bekijken.

Met iMessage-apps kun je sneller content uit iOS-apps delen, omdat je je gesprek niet hoeft te verlaten. YouTube (link) heeft met de nieuwste update ook een eigen iMessage-app, zodat je rechtstreeks vanuit iMessage een video kunt opzoeken en delen.


YouTube-video in iMessage bekijken.

YouTube iMessage-app

Het bekijken van YouTube-filmpjes in iMessage is al sinds iOS 10 een stuk eenvoudiger, omdat er previews getoond worden en de video gewoon in de gespreksbubbel afgespeeld wordt. Met de nieuwe YouTube-app voor iMessage wordt het versturen van een video echter veel eenvoudiger. De YouTube-app in iMessage toont eerst een reeks populaire video’s, zodat je die meteen kunt delen. Handiger is de zoekfunctie in de iMessage-app. Tik hiervoor bovenin op Zoeken op YouTube en voer je zoekterm in.

Om een video te versturen, hoef je deze alleen maar aan te tikken in de iMessage-app van YouTube. Onder de bijlage is nog plek om een eigen bericht mee te sturen, maar daarna is het een kwestie van op de verstuurknop drukken. Om de video te bekijken, tik je simpelweg op de bijlage, waarna de video afgespeeld wordt. Je kunt er helaas niet voor kiezen om een video schermvullend af te laten spelen. Wel kun je eenvoudig door de video bladeren en heb je rechtsboven de optie om de video aan je kijklijst toe te voegen en de beeldkwaliteit aan te passen. Ook de ondertiteling kun je aanzetten, mits deze beschikbaar is.

YouTube in iMessage zoeken en versturen.

Omdat de videospeler in feite dezelfde is als in de YouTube-app, kun je bijvoorbeeld ook snel tien seconden vooruit of terugspoelen. Dit doe je door twee keer op de video te tikken, respectievelijk aan de rechter en linker kant van de video. Wat wel goed is om te weten, is dat je de video als ontvanger alleen kunt bekijken als je zelf de YouTube-app geïnstalleerd hebt.

Bekijk ook

Zo spoel je een YouTube-video 10 seconden vooruit en achteruit

Wist je dat je een YouTube-filmpje eenvoudig in stappen van tien seconden vooruit of achteruit kunt spoelen? Met slechts twee tikken scroll je zo razendsnel door een YouTube-filmpje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2017 om 17:52
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.