youtube-1440p

Bekijk vanaf nu 1440p YouTube-video’s op de iPhone 6s Plus

YouTube-video's kun je vanaf nu in 1440p bekijken op de iPhone 6s Plus. Deze modus is alleen beschikbaar op de grotere iPhone en maakt bepaalde filmpjes net iets scherper.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

youtube-1440p

YouTube (YouTube) heeft een nieuwe resolutie toegevoegd aan de iOS-app, die voorlopig alleen eigenaren van een iPhone 6s en bepaalde iPads zoals de Air 2 en Pro te gebruiken is. Met de nieuwe modus kunnen video’s in 1440p afgespeeld worden, wat de video’s weer net wat scherper maakt dan met 1080p het geval is.

De nieuwe resolutie werd via Reddit ontdekt. YouTube heeft zelf (nog?) geen officieel bericht erover naar buiten gebracht.

Youtube-1440p YouTube-1440p

Verschillende gebruikers zagen dat er ineens een 1440p-optie opdook in de lijst met beschikbare resoluties. Opvallend genoeg is de resolutie alleen beschikbaar op de iPhone 6s Plus en niet op de iPhone 6s. Wel worden bepaalde iPads ondersteund, zoals de iPad Pro en iPad Air 2.

Als je geen geschikt toestel hebt hoef je overigens niet bang te zijn dat je een enorm kwaliteitsverschil misloopt. Video’s worden in 1440p net iets scherper, maar het is bijvoorbeeld niet te vergelijken met de sprong van 480p naar 720p.

Klein kwaliteitsverschil

Dit komt mede omdat de iPhone 6s Plus een schermresolutie van 1080p heeft en de video dus alsnog moet worden geschaald. De hogere bitrate van 1440p-video’s zorgt er echter wel voor dat de kwaliteit een subtiele verbetering krijgt. De hogere resolutie is vanaf nu beschikbaar in de meest recente versie van de YouTube-app, al moet je er wel een video voor vinden die deze resolutie ondersteunt. Zoek hiervoor gewoon even op ‘1440p’.

Ook kwaliteitsverbetering op het televisiescherm
Youtube kondigde vandaag nog wel iets anders aan, dat beter beeld gaat opleveren. Ze gaan voortaan high dynamic range (HDR) ondersteunen. Video’s met donkere en lichte vlakken zien er daardoor natuurlijker uit. Het verbetert ook het contrast, maar je moet wel een geschikt scherm voor hebben, bijvoorbeeld een HD- of 4K-televisie met HDR-ondersteuning. LG, Sony en Panasonic gaan dergelijke televisies uitbrengen. YouTube’s COO Robert Kyncl kondigde de ondersteuning voor HDR aan op de gadgetbeurs CES.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2016, 21:33
Categorie Diensten
Onderwerp youtube
Device iPhone 6s Plus

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.