4K-video’s van je iPhone uploaden naar YouTube? Gebruik iMovie

Als je een 4K-video gemaakt hebt op je iPhone 6s of iPhone 6s Plus, kun je hem niet direct naar de YouTube-app uploaden. Gelukkig dat je iMovie wel kunt gebruiken om dit alsnog te doen.

4K video op de iPhone 6s.

Als je een prachtige 4K video geschoten hebt met je iPhone 6s of iPhone 6s Plus, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk met de rest van de wereld delen. De YouTube-app voor iOS staat echter (nog) geen 4K-video uploads toe, dus zul je een omweg moeten nemen via iMovie om geen kwaliteit te verliezen.


Als je vanaf je iPhone 6s direct een video naar YouTube wilt uploaden wordt de kwaliteit automatisch verlaagd naar de standaard resolutie. Jammer, want video’s van 720p en 1080p ondersteunt de YouTube-app wel.

4K video uploaden zonder kwaliteitsverlies

Lifehacker ontdekte een manier om alsnog video’s in 4K vanaf je iPhone naar YouTube te versturen, zonder kwaliteit te verliezen.

Bekijk ook

Videofilmen in 4K op de iPhone: hoe werkt het?

Met recente iPhones kun je 4K videofilmen, maar hoe doe je dat? Waar moet je op letten als je 4K-video's op de iPhone maakt en hoe kun je ze delen en op een geschikt scherm afspelen?

Het enige wat je nodig hebt is iMovie voor iOS. Na het opnemen van een video hoef je hem alleen maar in iMovie te openen. Selecteer daarna vanuit de app om de video up te loaden naar YouTube.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk om de iPhone-video te verplaatsen naar je Mac, zodat je het 4K-filmpje via de desktopversie van YouTube naar de dienst kunt uploaden. Waarschijnlijk zal de iOS-app van YouTube in de toekomst wel het uploaden van 4K-video’s ondersteunen, maar tot die tijd is iMovie je beste vriend om dit nu al te doen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 november 2015 om 21:29
Onderwerpen
, ,
Categorie
Apps

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.