iPhone-accessoires in wit met goud.

‘Apple werkt aan draadloze oordopjes voor iPhone 7’

Apple gaat EarPods met Lightning-aansluiting meeleveren bij de iPhone 7. Ook zijn ze bezig om draadloze EarPods zonder kabeltje te ontwikkelen, maar die hebben nu nog een te korte batterijduur.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De iPhone 7 wordt mogelijk geleverd met EarPods met Lightning-aansluiting, zo beweert Mark Gurman van 9to5Mac. Dit heeft ermee te maken dat de iPhone 7 volgens geruchten geen koptelefoonaansluiting meer heeft. Ook zou Apple bezig zijn om nieuwe draadloze EarPods te ontwikkelen.

iPhone-accessoires in wit met goud.

iPhone 7 met Lightning-EarPods

De iPhone 7 zou een dunnere behuizing krijgen, waardoor er geen ruimte meer is voor een koptelefoonaansluiting. De oordopjes sluit je voortaan aan op de Lightning-poort of koppel je via Bluetooth. Volgens 9to5Mac gaat Apple EarPods met Lightning-aansluiting leveren bij de iPhone 7. De draadloze oordopjes die ze aan het ontwikkelen zijn, zullen los worden verkocht als duur alternatief.

Bragi Dash oordopjes in doos

Het bijzondere van de draadloze oordopjes is dat ze ook geen verbindingskabeltje hebben tussen de twee oordopjes, zoals bij de huidige PowerBeats. In plaats daarvan heb je twee losse dopjes, die je elk in een oorschelp stopt. Dit is vergelijkbaar met de Dash-oordopjes op de foto. Opladen doe je via een batterijdoosje.

Zijn dit de AirPods?

Mogelijk zijn er ook aanwijzingen te vinden in het feit dat Apple de merknaam AirPods vorig jaar registreerde. Deze AirPods kan Apple verkopen naast de standaard meegeleverde EarPods.

Verder zijn er geruchten dat Apple nieuwe audiotechnologieën in de iPhone 7 wil verwerken, om bijvoorbeeld ruisonderdrukking te verbeteren. Ook die technologie kan in de nieuwe oordopjes terechtkomen. Het kan best zijn dat de oordopjes nog worden uitgesteld, waarschuwt 9to5Mac, als de batterijduur niet acceptabel. De oordopjes zouden momenteel een batterijduur van nog geen 4 uur hebben.

Drie prototypes van de iPhone 7

Ondertussen klust Apple ook door met de iPhone 7 zelf. Er zouden momenteel 3 designs getest worden, waaronder een dunner model dat lijkt op de iPhone 6s. Eén ervan zal het uiteindelijk worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2016, 13:16
Categorie Geruchten
Onderwerpen earpods, iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.