Wunderlist overstappen naar Microsoft To Do.

Nu definitief: Microsoft trekt in mei 2020 de stekker uit Wunderlist

Het hing al even in de lucht, maar nu is er een concrete datum: in mei volgend jaar stopt de todo-app Wunderlist. Microsoft kocht de populaire app jaren geleden en wil dat gebruikers overstappen naar haar eigen To Do-app.

Wunderlist stopt definitief in mei 2020

In juni 2015 kocht Microsoft de todo-app Wunderlist. Hoewel de maker beloofde dat alles bij het oude zou blijven, kondigde Microsoft in 2017 de opvolger To Do aan. Afgelopen september werd To Do nog vernieuwd en zo langzaamaan werd duidelijk dat Microsoft echt wil dat je overstapt. Nu is de laatste fase van Wunderlist aangebroken.


In een uitgebreide blogpost laten de makers weten dat Wunderlist op 6 mei 2020 stopt. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om je taken in Wunderlist te synchroniseren of je lijsten of taken te bewerken. Wel volgt er een korte periode waar je je taken over kan zetten naar Microsoft’s To Do. Vanaf vandaag kun je je al niet meer aanmelden als nieuwe gebruiker van Wunderlist. Als reden geeft het team dat het niet mogelijk is om beide apps actief te houden, omdat ze niet kunnen garanderen dat Wunderlist ook in de toekomst blijft werken.

Het overstappen naar To Do is volgens de makers een fluitje van een cent. Je hoeft alleen maar de To Do-app te downloaden, in te loggen met een Microsoft account en via de pop-up de Wunderlist importeerfunctie te gebruiken. Het is geen verrassing dat Wunderlist nu echt stopt, want de app kreeg al een tijd geen functies meer. Wel werd de app nog bijgewerkt met bugfixes en achter de schermen-verbeteringen, maar voor echt nieuwe functies moet je bij To Do zijn. In een aparte FAQ vind je antwoorden op veelgestelde vragen rondom de overstap.

Ondertussen is To Do steeds meer in de buurt van Wunderlist gekomen, met een design die aan de populaire takenapp doet denken. To Do heeft bovendien een donkere modus gekregen en er is een My Day-functie, met een overzicht van belangrijke taken voor de dag.

Oorspronkelijke maker wilde app terug kopen
De oorspronkelijke maker van Wunderlist liet in september weten dat hij Wunderlist wilde terug kopen. Terwijl Microsoft door kon met het verder verbeteren van To Do, wilde hij ervoor zorgen dat Wunderlist beschikbaar bleef. Nu blijkt dat dit tevergeefs geweest is, want er komt op 6 mei 2020 echt een einde aan Wunderlist.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.