Microsoft To-Do op iPhone

Einde van Wunderlist komt in zicht: Microsoft kondigt opvolger To-Do aan

Microsoft heeft een preview van To-Do uitgebracht, de app die het geliefde Wunderlist moet vervangen. Een Office 365-abo heb je er niet voor nodig.

Gebruikers van de populaire takenlijst-app Wunderlist kunnen alvast op zoek naar een alternatief. En misschien vind je die wel in eigen huis, bij Microsoft zelf. Microsoft nam alweer in 2015 de app Wunderlist over en werkte sindsdien aan de opvolger daarvan. Deze krijgt de enigszins fantasieloze naam To-Do en kan vanaf vandaag publiek worden getest.

Microsoft To-Do op iPhone

Microsoft To-Do vervangt Wunderlist

Microsoft hanteerde de codenaam ‘Project Cheshire’ voor de opvolger van Wunderlist. De app wordt al bijna een jaar in eigen huis getest en is vanaf vandaag (19 april) ook voor externe gebruikers beschikbaar. De preview is te bekijken op de iPhone, Android, Windows 10, Windows 10 Mobile en het web. Later volgen versies voor de Mac, iPad en Android-tablets.

Aanvankelijk gaf Microsoft in de blogpost aan dat je Office 365 Home, Personal Business Essentials, Business Premium of Enterprise E1, E3 of E5 zou moeten hebben om To-Do te kunnen gebruiken. Die eis werd later weer ingetrokken. Je kunt To-Do dus ook gebruiken als je geen Office 365-lid bent. Het plan is wel om To-Do zoveel mogelijk met de andere Office 365-diensten te laten samenwerken, met name Outlook. Ook daarin zit al een functie Outlook Tasks.

Microsoft To-Do preview

Geen sync tussen Wunderlist en To-Do

Helaas is het niet mogelijk om de todo’s van Wunderlist te synchroniseren met de nieuwe app. Er is een importeertool waarmee je iets makkelijker kunt overstappen. “Uiteindelijk zal Wunderlist helemaal verdwijnen”, heeft Microsoft nu nogmaals bevestigd. Ondertussen blijft de app bestaan, maar er komen geen nieuwe functies bij.

Verder blijft de vraag waarom Microsoft ervoor kiest om Wunderlist met pensioen te laten gaan en een compleet nieuwe app te ontwikkelen. Het zou ermee te maken hebben dat Wunderlist niet van het begin af aan is ontwikkeld met Office 365 in het achterhoofd. De nieuwe app is gemaakt door het team van Wunderlist, dat sinds 2015 in dienst van Microsoft is. Bij de nieuwe app is rekening gehouden met explosief groeiende takenlijsten, waarbij mensen niet meer weten waar ze moeten beginnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2017, 18:31
Categorie Apps
Onderwerpen takenlijst, wunderlist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.