Salt Apple TV remote alternatief.

Deze Zwitserse provider maakt een alternatieve Apple TV-afstandsbediening

In samenwerking met Apple
Een Zwitserse provider heeft een alternatief gemaakt voor de Siri Remote van de Apple TV. De afstandsbediening is in samenwerking met Apple gemaakt en heeft veel overeenkomsten met het origineel, maar dan met meer knoppen.

Heb jij een Apple TV maar vind je de Siri Remote maar een vervelend ding? Dan ben je niet de enige, want klanten bij de Zwitserse kabelaanbieder Salt denken daar net zo over. Daarom besloot het bedrijf zelf maar een eigen afstandsbediening te ontwikkelen, al hebben ze daar wel hulp van Apple bij gekregen. Maar wist je dat je eigenlijk helemaal geen andere afstandsbediening nodig hebt als alternatief voor de Siri Remote?

Zwitserse Salt komt met alternatieve Apple TV afstandsbediening

De kabelaanbieder Salt levert haar klanten een Apple TV, als alternatief voor het standaard tv-kastje. Apple werkt samen met een aantal aanbieders om de Apple TV aan de man te brengen, want ook in Frankrijk krijg je bij Canal+ een Apple TV in plaats van een traditioneel kastje. Voor een deel van de Zwitserse gebruikers bleek de Siri Remote te ingewikkeld. De nieuw ontwikkelde afstandsbediening is een stuk groter en is helemaal zwart. Er zit een aan/uit-knop op en met de pijltjestoetsen kun je de Apple TV bedienen.

De pijltjestoetsen zijn een alternatief voor de touchpad van de standaard Siri Remote. Daarnaast zijn er volumeknoppen, een OK-knop en knoppen die bepaalde veegacties op de Apple TV vervangen. Zo zijn er toetsen om in een video een aantal seconden vooruit of achteruit te spoelen. Met de Siri Remote kan je op de Apple TV vooruit spoelen door op de zijkant van de touchpad te drukken. De menuknop van de Siri Remote vind je ook op deze alternatieve afstandsbediening. Wat de Siri Remote niet heeft, is een knop om in één keer het geluid uit te zetten.

Salt Apple TV remote alternatief.

Dat wil niet zeggen dat alle functies van de Siri Remote overgeheveld zijn. Er zit namelijk geen microfoon op, dus er is ook geen spraakknop om opdrachten te geven. Ook werkt de afstandsbediening alleen met infrarood, in plaats van Bluetooth. De afstandsbediening kost zo’n €19, maar is alleen in de winkels van de aanbieder te koop.

Apple TV bedienen met je eigen televisieafstandsbediening
Maar zo’n alternatieve afstandsbediening heb je eigenlijk helemaal niet nodig. Nagenoeg elke televisie-afstandsbediening kun je namelijk ook gebruiken om de Apple TV mee te bedienen. Het is niet nodig om deze te koppelen, want dankzij infrarood werkt het meteen zodra je de Apple TV aangesloten hebt. Mogelijk werkt het niet met de afstandsbediening van het tv-kastje van je aanbieder, maar een standaard infraroodremote die bij je televisie zit moet geen problemen geven.

Een andere optie is natuurlijk om de Apple TV te bedienen vanuit het Bedieningspaneel op de iPhone en iPad. In onze aparte tip lees je hoe je dat doet.

Bekijk ook

Snel je Apple TV bedienen met je iPhone vanuit het Bedieningspaneel: zo doe je dat

Je kunt een Apple TV ook bedienen met je iPhone en iPad en vanuit het Bedieningspaneel is dit nog eenvoudiger. Door je Apple TV te bedienen vanuit het Bedieningspaneel heb je geen app meer nodig. In deze tip lees je hoe dat werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.