Workflow iPhone-app

‘Workflow-app krijgt geen nieuwe functies meer’

Workflow voor iOS krijgt geen nieuwe functies meer, aldus een medewerker van de app. Apple brengt alleen nog bugfixes uit. Misschien betekent het dat Workflow onderdeel wordt van iOS zelf.

De toekomst van de automatiseringsapp Workflow ziet er somber uit. Volgens een medewerker van Workflow krijgt de app geen nieuwe functies meer. Apple gaat na de overname van de app alleen nog bugfixes uitbrengen voor de app.

Workflow iPhone-app

Geen nieuwe functies voor Workflow

De automatiseringsapp werd eerder deze maand overgenomen door Apple. De app werd gratis, maar er werden ook een aantal functies geschrapt. Dat was overigens geen kwade opzet van Apple, maar heeft te maken met een juridische kwestie. De makers van Workflow stuurden vlak voor de overname contracten naar bedrijven als Google, Uber, LINE en talloze kleinere bedrijven, waarin ze de samenwerking officieel wilden vastleggen. Sommige kleine ontwikkelaars zoals Marco Arment van de podcast-app Overcast, gingen daarmee akkoord. Grotere bedrijven hadden waarschijnlijk geen zin in een juridisch contract met zo’n kleine speler. Het heeft er dus niets mee te maken dat Uber en Google al in Siri zijn opgenomen.

Workflow in de ijskast

“Workflow staat in de ijskast”, vertelt de medewerker van Workflow in deze podcast, maar de app kan nog wel worden gebruikt. De huidige functies blijven voorlopig gewoon bestaan. Als er veranderingen in iOS komen, die aanpassingen noodzakelijk maken, zal de app bijgewerkt worden. Maar het lijkt erop dat Workflow geen prioriteit meer krijgt, nu het onderdeel van Apple is.

Workflow straks in iOS 12?

Toch gloort er nog een beetje hoop. De kans is namelijk groot dat Apple de automatiseringsfuncties van Workflow standaard gaat opnemen in iOS. Het driekoppige team van Workflow zou intern bezig zijn met het ontwikkelen van iOS-functies, die op Workflow zijn gebaseerd. Omdat we in juni al een eerste glimp van iOS 11 te zien krijgen op de WWDC 2017 zullen we waarschijnlijk pas volgend jaar in iOS 12 meer erover te weten komen. Tot die tijd kun je Workflow gewoon blijven gebruiken. In een apart artikel helpen we je op weg met je eerste Workflow-acties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2017, 12:11
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen ios 11, ios 12, workflow

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd opgevolgd door iOS 13.

iOS 12

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.