Bellen via WhatsApp.

WhatsApp ondersteunt nu wisselgesprekken bij inkomende telefoontjes

WhatsApp heeft de belfunctie uitgebreid met ondersteuning voor wisselgesprekken. Hierdoor kun je een inkomende oproep beantwoorden als je al in gesprek bent.

Je kan met WhatsApp gratis bellen naar andere gebruikers. Het voordeel hiervan is dat dit geen belminuten kost en dat het werkt tussen zowel iOS als Android. De functie zit er inmiddels al een paar jaar in en in de nieuwste versie heeft WhatsApp het bellen verbeterd. Ook is het Chat-overzicht opgefrist en is een toegankelijkheidsfunctie uitgebreid.

WhatsApp wisselgesprek

In voorgaande versies van WhatsApp was het niet mogelijk om een telefoongesprek te beantwoorden als je al met iemand via WhatsApp aan het bellen was. Vanaf versie 2.19.120 kan dit wel, dankzij de ondersteuning voor wisselgesprekken. Zodra je gebeld wordt als je al in een gesprek zit, zie je nu een knop om het huidige gesprek op te hangen en het nieuwe gesprek te beantwoorden. Zolang je dit niet doet, blijft de telefoon bij de beller gewoon over gaan. Voorheen werd het gesprek meteen afgekapt, met de melding dat diegene die je belt in gesprek is (zoals te zien op de rechter screenshot).

WhatsApp wisselgesprek.
Het nieuwe scherm bij een inkomende oproep in WhatsApp (links) en het oude gescherm als je iemand belt die in gesprek is.

Om van deze functie gebruik te maken, hoef je nauwelijks iets te doen. Je hebt alleen maar de nieuwste versie van WhatsApp nodig. Andere verbeteringen zijn klein. Vernieuwde design van het Chat-overzicht bevat een aantal nieuwe icoontjes voor WhatsApp-groepen zonder profielafbeelding en zie je meer van het meest recente bericht in een groepsgesprek, omdat de naam van de verzender korter weergegeven wordt. Tot slot kn je nu vanaf het Braille-toetsenbord een bericht versturen met de VoiceOver-functie.

Meer functies op komst
Ondertussen werkt WhatsApp ook nog stevig door aan de ondersteuning van een donkere modus. De laatste tijd zijn er meer aanwijzingen gevonden in bijvoorbeeld de Android-versie, maar er is nog veel werk aan de winkel. Zo is de nieuwste versie nog niet gebouwd met de iOS 13 SDK, waardoor de laatste functies van iOS nog niet benut kunnen worden. Mogelijk heeft WhatsApp dus nog wel een aantal weken of maanden nodig om de nieuwe weergave te implementeren. Meer nieuwe functies van WhatsApp die er aan zitten te komen, lees je in ons overzicht.

Bekijk ook

Deze 14 nieuwe functies heeft WhatsApp in ontwikkeling

WhatsApp krijgt er de komende tijd allerlei handige functies bij. Het gaat om belangrijke toevoegingen en kleine aanpassingen, die de app net wat makkelijker in het gebruik maakt. Wij zetten veertien aankomende WhatsApp functies op een rij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 november 2019 om 21:15
Onderwerp
Categorie
Apps
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.