KLM Layover with a Local

KLM Layover with a Local brengt je in contact met Amsterdammers

KLM gaat Layover with a Local uitbrengen, een app waarmee mensen tijdens een tussenstop op Schiphol in contact kunnen komen met een Amsterdammer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

KLM Layover with a Local

Luchtvaartmaatschappij KLM gaat een app uitbrengen voor mensen die een tussenstop moeten maken in Amsterdam. Via de ‘Layover with a Local’-app kom je in contact met een lokale bewoner die je rondleidt in de stad. Het idee bestond al, want bij Icelandair kun je met de Stopover Buddy deze winter al afspreken met een lokale IJslander om een kop koffie te drinken of misschien zelfs bij hem/haar thuis te logeren. De nieuwe app van KLM moet nog uitkomen.

KLM Layover with a Local: contact met Amsterdammers

De app is bedoeld voor mensen die een paar uur moeten wachten op luchthaven Schiphol en geen zin hebben om in de wachtruimte te blijven hangen. Via de Layover with a Local-app kom je in contact met Amsterdammers, die zin hebben om iets leuks te doen. Het zorgt ervoor dat iemand die normaal alleen een stopover zou maken op Schiphol opeens toerist van Amsterdam wordt. Hopelijk besluit de overstappende toerist vervolgens om voor een langere vakantie terug te komen naar Amsterdam – op een ticket van KLM natuurlijk.

Een verschil met de Stopover Buddy van Icelandair is dat je bij de IJslanders wordt gekoppeld met een medewerker van de luchtvaartmaatschappij, terwijl je bij KLM in contact komt met een willekeurige Amsterdammer. Ook is de opzet bij Icelandair iets anders: je kunt met deze luchtvaartmaatschappij een tussenstop maken van maximaal 7 nachten in IJsland, zonder dat het extra geld kost. Zo kun je een vakantie naar New York combineren met een paar dagen IJsland, waarbij je door een lokale gids wordt rondgeleid.

Zo werkt KLM Layover with a Local

Bij KLM gaat het zo: zodra je als passagier landt op Schiphol kijk je in de app welke Amsterdammers bij jouw sociale profiel passen. Daarbij wordt gekeken naar interesses en taal voorkeur. Is er een match, dan pak je de trein naar Amsterdam Centraal, waar je de nieuwe vriend je staat op te wachten. Een kaartje kopen hoeft niet, want de app is meteen een retourtje Schiphol-Amsterdam. Verder kun je de app gebruiken om te communiceren met de lokale gids.

Layover with a Local KLM

De Amsterdammer wacht je op en neemt je mee om ergens een drankje te gaan halen op kosten van KLM. Na verloop van tijd krijg je als passagier een melding dat het weer tijd is om terug te gaan naar Schiphol, zodat je op tijd bent voor de aansluitende vlucht. Voor Amsterdammers kan het leuk zijn om een internationaal contact eraan over te houden, hoewel er in het centrum al genoeg mogelijkheden zijn om met toeristen rond te hangen. Maar een gratis drankje is natuurlijk mooi meegenomen.

De app Layover with a Local moet nog verschijnen. Omdat KLM op Schiphol vliegt is de app niet bedoeld om met mensen in de rest van het land af te spreken; de reistijd zou voor een paar uurtjes dan veel te lang zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 februari 2016, 11:42
Categorie Apps
Onderwerpen klm, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.