iculture-peilt
iCulture Peilt

Deze apps en diensten moet Apple zelf inbouwen volgens iCulture-lezers

We vroegen de iCulture-lezers naar de apps en functies die ze nog missen in iOS. Welke bestaande diensten zou Apple beter zelf in kunnen bouwen, zodat iedereen er gemakkelijk gebruik van kan maken? Onze favoriete reacties op een rijtje.

iOS 9 met iPhones.

Onlangs vroegen we naar de functies die jullie graag ingebouwd in iOS zouden zien. Nu Apple met Nachtmodus het idee van apps als F.lux inbakt in iOS, waren we razend benieuwd naar jullie ideeën. Aan die oproep hebben jullie massaal gehoor gegeven, in dit artikel presenteren we onze favoriete reacties.


Uitgebreid foto’s bewerken en collages maken
Onyxfly mist iPhoto en hoopt dat Apple spoedig met een eigen alternatief voor apps als Pixelmator komt. Een uitgebreide manier om je foto’s te bewerken vanaf je iPhone dus, in plaats van de relatief simpele bewerk-opties die in de Foto’s app aanwezig zijn. Lezer Pedorie heeft daar alvast een leuke extra functie voor bedacht: een toegankelijke manier om verschillende foto’s te combineren met elkaar en ze met frames en tekstvlakken te versieren.

evernote-scannable

Documentscanner (ingebouwd in Notities)
Meerdere lezers kwamen met het idee van een documentenscanner. Deze staan al in overvloed in de App Store, en worden door veel mensen gebruikt. Een logische plaats voor deze scanner is natuurlijk in de Camera-app, al zit zo’n extra knop voor de meeste fotografen misschien meer in de weg. Daarom is het geen gek idee om deze scanner in de Notities-app te verwerken. Maak een foto van een fysiek document, en je kunt hem direct als een nieuwe Notitie opslaan. Lezer Jan noemde specifiek de functionaliteit van de app Scannable, terwijl Joey het annoteren van PDF-documenten het liefst in iBooks ziet gebeuren.

iMessage-berichten inplannen
Lezer Steven zou zijn iMessage-berichten graag inplannen in plaats van dat ze direct worden verstuurd. Handig als je bedenkt dat overmorgen iemand jarig is, en je direct een leuk tekstberichtje in kunt plannen. Door ook de mogelijkheid toe te voegen om berichten automatisch te herhalen, kun je iemand gemakkelijk aan iets herinneren.

Niet Storen 2.0: iPhone automatisch op stil zetten
Ook op het gebied van de geluiden die je iPhone maakt kan er volgens jullie nog heel wat verbeteren. Zo heeft Edgar een interessant idee om een Niet Storen-functie in de Agenda-app te bouwen die je toestel automatisch op stil zet als je een bepaalde soort afspraak inplant. Door de Niet Storen-functie verder uit te bouwen kunnen notificaties van games en sociale netwerken automatisch stilgehouden worden tijdens een vergadering, terwijl een nieuw tekstbericht wel geluid mag maken.

Bekijk ook

Niet storen gebruiken op iPhone en iPad: zo haal je alles uit deze functie

Met de Niet storen-functie op de iPhone en iPad kun je voorkomen dat er meldingen, berichten en telefoontjes binnenkomen. Zet de functie aan als je even rust wilt! Deze tip legt uit hoe het werkt.

iOS-9-3-notities-touch-id

Touch ID en wachtwoorden voor meer apps
Met de komst van iOS 9.3 kun je de Notities-app afschermen met je vingerafdruk via Touch ID of een cijfercode. Handig als je daar privégegevens in bewaart, maar waarom zouden meer apps niet van deze extra beveiliging gebruik maken, zo stelt lezer Marc voor. Een logische keus zou bijvoorbeeld de Foto’s-app zijn, zodat iemand niet per ongeluk bij dat album vol stomme selfies terecht komt.

Uitgebreide volumemixer/equalizer
Lezer Sprenkels zou graag een volumemixer zien voor verschillende apps. Deze zou het makkelijker maken om je beltoon zachter te laten klinken dan je wekker. Ondertussen hoopt Ben op een goed werkende 10 band equalizer, waarmee hij de muziek precies zo af kan stemmen als hij zelf wil.

Speciale kindvriendelijke omgeving voor iPhones en iPads
Via Facebook laat lezer Hanifa weten behoefte te hebben aan een speciale kindvriendelijke omgeving, een afgeschermde omgeving op de iPhone en iPad die eigenlijk een uitgebreidere versie van de Begeleide toegang is. Hanifa stelt voor dat ouders de apps waar kinderen toegang tot krijgen in deze Kids Place kunnen slepen, zodat de jongere iOS-gebruikers onder ons zonder zorgen met een iPhone en iPad in de weer kunnen. Ouders kunnen na afloop deze kinderomgeving in een handomdraai weer uitzetten door een code in te voeren. Wie weet zetten de onderwijsfuncties van iOS 9.3 wel een eerste stap voor een speciale kinderomgeving in een toekomstige versie van iOS?

https://www.iculture.nl/tips/begeleide-toegang-activeren-iphone-ipad/

Overige ideeën

  • Alex: WeTransfer, de mogelijkheid om grotere bestanden gemakkelijk uit te wisselen tussen gebruikers.
  • Ruudjuh: De mogelijkheid om telefoongesprekken op te nemen, zodat je ze later nog eens terug kunt luisteren.
  • Rvb: Een screen recorder waarmee je gemakkelijk het scherm van je iPhone of iPad op kunt nemen. Handig als je bijvoorbeeld een spel wilt demonstreren.
  • Justin W: Vrijgeven van NFC, zodat ontwikkelaars NFC Tags met de iPhone kunnen koppelen.
  • WinchKing: Overnemen van 1Password om de iCloud Sleutelhanger beter te integreren in apps. Ook Fantastical kan overgenomen worden, zodat de Kalender-app zijn voordeel kan doen met de functies van deze populaire iOS-app.

Iedereen die gereageerd heeft, bedankt voor de leuke en originele ideeën!

iOS

iOS is het besturingssysteem van de iPhone. iOS regelt alles wat er op je iPhone gebeurt: van de apps tot aan de functies van je iPhone en de verbindingen met Bluetooth, wifi en mobiele netwerken. Voor iOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. Lees hier meer over de huidige iOS-versie. Voor de iPad heeft Apple het besturingssysteem iPadOS, met grotendeels dezelfde functies.

iOS

Reacties: 32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.