Google Maps pitstop

‘Google Maps gaat snelheidsmeter en maximumsnelheid tonen’

Aanwijzingen in de Android-app van Google Maps wijzen op nieuwe functies voor navigeren: snelheidsmeter en maximumsnelheid voor wegen. De verwachting is dat ook de iOS-app deze functies krijgt.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Mogelijk krijgt Google Maps (link) binnenkort twee handige nieuwe functies voor wie de app gebruikt om te navigeren. De app laat zien wat de maximumsnelheid is op de weg waarop je je bevindt en ook hoe snel je momenteel rijdt. In de laatste Android-beta zijn enkele aanwijzingen gevonden die hierop wijzen. Naar verwachting zullen deze functies op termijn ook hun weg vinden naar de iOS-app, al is nog onduidelijk wanneer we die kunnen verwachten.

Google Maps pitstop

Google Maps snelheidsmeter

De toevoeging van deze functies lijkt een logische stap, aangezien veel alternatieve navigatie-apps dit al standaard aanbieden. Uit de aanwijzingen die Android Police in de broncode (zie hieronder) vond, blijkt verder dat de maximumsnelheid voor wegen standaard getoond zal worden. In de beta voor Android is er wel een optie om deze uit te schakelen. Het lijkt waarschijnlijk dat dit ook voor iOS zal gelden als Google de functionaliteit officieel toevoegt.

De snelheidsmeter lijkt verder eenvoudig, al weten we nog niet hoe deze er precies uit zal zien. Die is alleen in de vorm van broncode ontdekt. Daaruit blijkt dat je alleen kan zien hoe hard je op dat moment rijdt. Er lijkt geen functie aanwezig die waarschuwt als je de snelheidslimiet overschrijdt, zoals veel navigatie-apps al wel doen.

Speed limits
Speed Limit
%s km/h
%s mph

%s kilometers per hour
%s kilometers per hour
%s kilometer per hour
%s kilometers per hour
%s kilometers per hour
%s kilometers per hour
%s miles per hour
%s miles per hour
%s mile per hour
%s miles per hour
%s miles per hour
%s miles per hour

De site wijst er wel op dat de gevonden aanwijzigingen vooralsnog speculatief van aard zijn en de informatie mogelijk niet compleet is. Google zou er voor kunnen kiezen om de functie niet of in een andere vorm uit te brengen. Hoe dan ook zijn het logische functies die op termijn wel hun weg naar Google Maps zullen vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2016, 12:15
Categorie Apps
Onderwerpen google maps, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.