WhatsApp groep met alleen beheerder.

WhatsApp heeft nu ook groepen waar alleen beheerders berichten kunnen sturen

De nieuwste versie van WhatsApp voegt een handige functie toe aan groepsgesprekken. Vanaf nu kun je een groep zo instellen dat alleen beheerders berichten kunnen sturen. Ook gaat overstappen naar een nieuw nummer eenvoudiger.

Chatapp Telegram heeft het al langer: groepsgesprekken die gebruikt worden als een soort mededelingenkanaal. Met ingang van versie 2.18.70 heeft WhatsApp een soortgelijke functie. Beheerders van een WhatsApp-groep kunnen deze namelijk zo instellen dat alleen zij berichten kunnen versturen. Dit maakt groepen meer gesloten, wat handig kan zijn voor bepaalde soorten groepsgesprekken.

Gesloten groepen in WhatsApp

WhatsApp-groepen worden voor allerlei verschillende doeleinden gebruikt, waaronder groepen met vrienden, collega’s, sportmaatjes en zelfs complete buurten. Vooral de zogenaamde buurtapps zijn populair, waarmee buren elkaar op de hoogte houden van de veiligheid in de buurt. Dit soort groepen kunnen nu dus ook als een soort mededelingenkanaal ingesteld worden, zodat alleen de beheerders berichten kunnen plaatsen en de groepen niet overspoeld worden met kletspraat en gesprekken waar de groep niet voor bedoeld is.

Om een groep zo in te stellen dat alleen beheerders berichten mogen versturen, ga je als beheerder naar de specifieke groep en tik je bovenaan op de naam. Kies dan voor groepsinstellingen en tik bij Berichten versturen op Alleen beheerders. Eventueel kun je als beheerder nog extra beheerders aanwijzen, mocht je meer mensen de rechten willen geven om berichtjes te kunnen versturen. In de chat verschijnt vervolgens een melding dat de de groepsinstelling gewijzigd is. Op de plek waar je normaal tekst invoert, kun je nu op een knop tikken om een beheerder een privé bericht te sturen.

WhatsApp groepen: alleen beheerders

De komende tijd kun je voor WhatsApp groepen nog meer verbeteringen verwachten. Binnenkort is het namelijk mogelijk om te bellen of videochatten in een groep. De functie is al een tijdje geleden aangekondigd en wordt nu al langzaamaan uitgerold naar meerdere gebruikers. Zodra de functie voor iedereen te gebruiken is, lees je dat natuurlijk op iCulture.

Berichtje bij nummerverandering
Tot slot is er een optie toegevoegd om je vrienden te laten weten als je een nieuw nummer hebt. Als je gaat naar Instellingen > Account > Wijzig nummer, krijg je vanzelf de mogelijkheid om contacten of chats op de hoogte te brengen van je nummerwijziging. Zij krijgen daar dan een berichtje van, zodat ze meteen je nieuwe nummer hebben. Meer over het wijzigen van je nummer in WhatsApp lees je in onze tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2018, 9:02
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.