‘WhatsApp geïnstalleerd op 92% van Nederlandse smartphones’

Uit een nieuw onderzoek van Telecompaper blijkt dat berichten-apps steeds maar populairder blijven worden op Nederlandse smartphones. WhatsApp is de onbetwiste koning en staat op 92 procent van de telefoons geïnstalleerd.

WhatsApp met alle 3D Touch-opties.

Uit een nieuw onderzoek van Telecompaper blijkt dat de opmars van WhatsApp onverminderd doorgaat, ook in Nederland. Apps als Facebook en Facebook Messenger doen het goed in het Nederlandse smartphoneland, maar WhatsApp (link) is de onbetwiste koning die op maar liefst 92% van de Nederlande smartphones geïnstalleerd staat.

92% heeft WhatsApp

Volgens het onderzoek, dat maandelijks 1.750 consumenten ondervraagt, worden berichten-apps over het algemeen door steeds meer mensen geïnstalleerd. Zo staat Facebook Messenger op 57% van de Nederlandse smartphones, wat neerkomt op bijna zeven miljoen toestellen. Hiermee eindigt Facebook Messenger op de derde plaats. Facebook zelf staat erboven met 74% van de smartphones of negen miljoen apparaten.

Bekijk ook

Ontvang jij meer WhatsApp-berichten dan de gemiddelde Nederlander?

Er lijkt geen einde te komen aan de populariteit van WhatsApp in Nederland. Een nieuw onderzoek laat zien hoe vaak we de berichtendienst gebruiken, en op welke manier we dit doen.

‘Facebook populair bij vrouwen, Google bij mannen’

Uit het onderzoek blijkt dat de Facebook-apps vooral populair zijn bij Nederlandse vrouwen, met Facebook Messenger (link) in het bijzonder. Ondertussen worden apps als Hangouts (link) en Google+ vaker door mannen gebruikt. Over het algemeen worden de apps van Facebook (link) vaker op iPhones geïnstalleerd dan op Android-toestellen.

WhatsApp doet het op ieder vlak goed, en is in de periode tussen februari 2015 en februari 2016 gegroeid naar van 87 procent naar 92 procent van de Nederlandse smartphones. Ook muziek-apps doen het goed, bijna de helft van de Nederlandse smartphonegebruikers gebruikt een app om muziek te luisteren, terwijl dat percentage een jaar geleden nog op 41 procent lag. Deze groei is voornamelijk te danken aan jongeren.

https://www.iculture.nl/gids/tien-populaire-ios-apps-voor-messaging-en-chatten/

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.