Sony XAV-AX200 met CarPlay.

Zo ziet Google Maps voor CarPlay eruit

Zodra iOS 12 uitkomt kunnen we snel ondersteuning voor Google Maps in CarPlay verwachten. De beta is al in volle gang.

In iOS 12 wordt het voor het eerst mogelijk om navigatie-apps van derden te gebruiken in CarPlay. Eerder schreven we dat Waze er bijna klaar voor is en dat TomTom en Flitsmeister nog bezig zijn. Intussen is er een derde app die je op korte termijn zou kunnen gebruiken: Google Maps. De eerste screenshots zijn nu online te zien, zodat je een indruk krijgt hoe het eruit ziet.


Zoals op de screenshots te zien is staan de icoontjes links in de zijbalk. De rest van het scherm wordt gebruikt voor navigatie. Je kunt de kaart zowel normaal als in satellietweergave bekijken. Ook zie je rechtsonder een knop om rond te kijken op de kaart en een microfoonknop om gesproken zoekopdrachten te doen.

Google Maps CarPlay met kaart

Google Maps CarPlay instellingen

De app gebruikt de standaard knoppenbalk van CarPlay om een bestemming in te voeren of om de instellingen te wijzigen. De instellingen vind je op een apart scherm met opties om bijvoorbeeld tolwegen en snelwegen te vermijden. Je kunt ook navigeren naar recente bestemming en nuttige plaatsen zoals benzinestations. Of je ook geavanceerde opties hebt zoals het plannen van tussenstops is nog niet uit de screenshots af te leiden.

Google Maps CarPlay route plannen

Google Maps CarPlay met satellietbeeld

Het is nog niet mogelijk om de Google Maps beta te installeren, omdat het nog een gesloten test is. Verder heb je iOS 12 nodig, wat noodzakelijk is om navigatie-apps in CarPlay te kunnen gebruiken. Waarschijnlijk gaat Google de update snel beschikbaar stellen; tijdens de WWDC-keynote was al te zien dat het bedrijf ermee bezig was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2018, 10:25
Categorie Apps
Onderwerp google maps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.