WhatsApp desktop app op een MacBook

WhatsApp brengt desktop-app voor Mac en Windows uit

WhatsApp heeft een desktop-app voor Windows en Mac uitgebracht. Deze synct berichten tussen al je apparaten.

De berichtendienst WhatsApp heeft een officiële desktop-app uitgebracht. De software is te downloaden voor Windows en Mac. Eerder was WhatsApp al via de browser te gebruiken.

WhatsApp desktop app op een MacBook

WhatsApp desktop-app

Het voordeel van de desktop-app is dat je notificaties kunt ontvangen en toetscombinaties kunt gebruiken. Je hebt minimaal Windows 8 of Mac OS 10.9 nodig om de software te kunnen installeren. Wil je stapsgewijs uitgelegd krijgen hoe het werkt? Lees dan onze handleiding voor de WhatsApp desktop-app.

WhatsApp voor Windows en Mac is een uitbreiding van de mobiele versie op iOS en andere platformen. Alle conversaties en berichten worden gesynct tussen apparaten, zodat je berichten kunt ontvangen op het ene platform en antwoorden op een ander. Het was al bekend dat WhatsApp snel een desktop-app zou uitbrengen. Dat bleek uit gelekte vertaalinstructies.

WhatsApp desktop app

WhatsApp voor Mac downloaden

Om WhatsApp voor Mac (en Windows) te gebruiken moet je naar de speciale downloadpagina gaan. Het instellen is vergelijkbaar met WhatsApp Web, waarbij je een QR-code moet scannen in de mobiele app. Het voordeel is dat je dat maar éénmalig hoeft te doen bij deze desktop-app.

Een interessante ontwikkeling is trouwens dat Facebook’s andere berichtendienst Messenger juist een heel andere kant op beweegt. Er zijn steeds meer mensen die Messenger op de smartphone gebruiken. Het toevoegen van een desktop-app heeft echter zin bij WhatsApp: het geeft gebruikers de mogelijkheid om makkelijker tussen apparaten te wisselen. Apple en Google bieden die mogelijkheid al met respectievelijk iMessage en Hangouts.

Sinds een maand ondersteunt WhatsApp ook end-to-end encryptie voor alle conversaties, ook bij het chatten met een groep en het versturen van bestanden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2016, 11:19
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen mac, whatsapp, windows

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.