Bejeweled Stars

Nieuwe game Bejeweled Stars brengt spelplezier van vroeger terug

Popcap Games heeft een geheel nieuwe versie van Bejeweled gelanceerd: Bejeweled Stars. Met nieuwe functies is Bejeweled Stars ook voor de oudgedienden leuk om te ontdekken.

Popcap Games heeft een geheel nieuwe versie van Bejeweled gelanceerd, die nu al te spelen is op iOS. De game heet Bejeweld Stars (link) en biedt een geheel nieuwe visie op het spel. Het puzzelspel heeft allerlei nieuwe features, waardoor het ook voor mensen die de oude versie grijs gespeeld hebben, weer interessant wordt.

Bejeweled Stars: net zo leuk als vroeger

Bejeweled is een vrij bekend spel, zelfs onder de mensen die het nog nooit gespeeld hebben. Doel is om combinaties van minimaal drie juwelen te maken, waar je punten mee verdient. Mobiele games als Candy Crush namen dit principe over en werden ontzettend populair.

Ook in Bejeweled Stars speel je door een aantal levels heen, die ieder een eigen doel hebben. Zo moet je specifieke blokken wegspelen om een level te halen, of ervoor zorgen dat bepaalde juwelen juist niet verdwijnen. Bij ieder level heb je een bepaald aantal zetten voordat je af bent. Er zitten in-app aankopen in, maar ook zonder geld uit te geven is Bejeweled Stars leuk om te spelen.

Bejeweled Stars bevat bovendien nieuwe boosters, bijvoorbeeld eentje waarmee alle juwelen op het bord door elkaar gehusseld worden. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe obstakels die het bord dynamisch aan laten voelen.

Eenvoudig concept, maar erg verslavend
Bejeweled StarsHoewel het spel erg simpel klinkt, moet je dit niet onderschatten. Candy Crush werkt immers volgens hetzelfde principe en is in Nederland het meest populaire mobiele spel. Ook andere games van Popcap, bijvoorbeeld Peggle Blast en Plants vs. Zombies, werken volgens een eenvoudig principe, maar zijn erg geliefd. Doordat je met doelen werkt, heb je een uitdaging die je steeds opnieuw wilt behalen. Het gevoel dat je krijgt als je een gigantische, explosieve kettingreactie behaald is moeilijk uit te leggen, maar juist dit maakt dat je bijna verslaafd raakt aan dit soort spellen.

Nadeel is dat het spel freemium is, dus dat je uiteindelijk wel op allerlei manieren verleid wordt om te betalen. Haal je een level bijvoorbeeld niet, dan verlies je ‘energie’ – vergelijkbaar met de hartjes in andere spellen – en kun je op een gegeven moment niet meer verder spelen. Natuurlijk kun je wachten tot je weer opgeladen bent, maar de verleiding om toch geld uit te geven blijft altijd aanwezig. Ook kun je geld besteden aan power-ups of bepaalde afbeeldingen voor je profiel, maar dat voelt veel optioneler aan.

Popcap Games heeft al jaren diverse varianten edities van Bejeweled in omloop, maar meest bekend zijn toch de versies die je op je PC speelt. En juist deze versie komt dicht bij het originele spel. Elk level is kort en goed gedesigned, waardoor je snel een paar minuten gaat zitten spelen op je telefoon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2016, 11:07
Categorie Apps
Onderwerpen bejeweled, popcap, spel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.