whatsapp-logo

‘WhatsApp begonnen met uitrol belfunctie’

WhatsApp zou mondjesmaat zijn begonnen met het uitrollen van de beloofde belfunctie. Sommige gebruikers zien een belknop, waarbij je op uitnodiging gesprekken kunt voeren.

whatsapp-belfunctie-uitrolWhatsApp lijkt te zijn begonnen met het uitrollen van de belfunctie. Dat blijkt uit informatie op Reddit. Een gebruiker plaatste afbeeldingen, waaruit blijkt dat bovenaan het scherm een belknop is verschenen, waarmee je contactpersonen vanuit WhatsApp kunt bellen. De interface lijkt op een normale telefoon-applicatie. Het bellen verloopt via VoIP en kost dus geen belminuten. Ook lijkt het erop, dat de uitrol van de belfunctie werkt via een invite-systeem: je moet uitgenodigd worden om te kunnen bellen.

Officieel is er nog niets bekendgemaakt over de belfunctie van WhatsApp. Bijna een jaar geleden verschenen al de eerste screenshots. Zelfs Nederlandse providers bogen zich al over het probleem: zij gaven in februari 2014 aan, dat ze niet bang zijn voor een eventuele belfunctie in WhatsApp. Die houding is wel te begrijpen: providers zijn steeds minder afhankelijk van inkomsten uit bellen.

Hieronder is een video te zien van de WhatsApp-belfunctie in actie. De interface ziet er iets anders uit dan een reconstructie die eerder door Androidworld werd gedaan.

Volgens de Reddit-gebruiker, die gebruik maakte van een installatiebestand voor Android, zal de belfunctie ook beschikbaar komen op andere mobiele besturingssystemen. De waarnemingen van de Reddit-gebruiker blijken lastig te reproduceren: sommige mensen die het installatiebestand hebben geprobeerd krijgen de belknop wel te zien, anderen niet. In de iOS-versie van WhatsApp hoef je in ieder geval nog geen pogingen te ondernemen om een belknop te zien. Als de belknop wel zichtbaar is, blijkt het nog niet zo makkelijk om het ook daadwerkelijk te gebruiken. Je zou een uitnodiging moeten krijgen van iemand bij wie de belfunctie al werkt. Dit doe je, door de betreffende persoon te bellen via WhatsApp. Het lijkt dat WhatsApp kiest voor een gefaseerde uitrol, om te voorkomen dat de systemen op tilt slaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2015, 11:30
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.