iCulture iKids logo

iKids week 5: Mickey Mouse, Playworld Superheroes en meer

In de iKids van week 5 kunnen kinderen kleien met Mickey Mouse, leren programmeren met Robot School en avonturen beleven in Playworld Superheroes.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoRobots, aliens, superhelden: deze week hebben we een behoorlijk stoere iKids. In Robot School kunnen kinderen leren programmeren door een robot naar de juiste planeet te helpen en in Playworld Superheroes word je ondergedompeld in de fantasiewereld van een kind dat een superheld wordt en ten strijde trekt tegen allerlei slechteriken. Om al dat stoers te compenseren bespreken we gelukkig ook Kleien met Mickey Mouse, een creatieve applicatie die recent naar het Nederlands is vertaald.

Playworld Superheroes

Playworld Superheroes werd de afgelopen dagen op zo’n beetje iedere techsite besproken, en met een reden. De knap geanimeerde app, geschikt voor kinderen van 4 tot 11 jaar, is een lust voor het oog en zit goed in elkaar. In de applicatie kunnen kinderen een personage kiezen waarmee ze twee verschillende dingen kunnen doen: het creëren van een superheld en avonturen beleven als superheld. In het creatieve gedeelte van de app kunnen spelers in en rond een boomhut een geweldig superheldenkostuum ontwerpen door objecten uit de omgeving – karton, blikjes etc – om te bouwen tot raketlaarzen of een bijzonder harnas. In het avonturendeel kunnen ze die outfit meteen uitproberen door meerdere aanvallen van aliens en robots af te weren met behulp van laserpistolen en snelle reflexen. Uitgeschakelde vijanden laten muntjes achter die je kunt verzamelen en uitgeven aan upgrades voor je kostuum. Ga Playworld Superheroes vooral zelf ervaren en uitproberen, zulke toffe apps voor kinderen worden niet vaak gemaakt.

Kleien: Mickey Mouse Clubhuis

Goed nieuws voor creatievelingen en Disney-fans: een populaire app van Mickey Mouse is sinds kort ook in het Nederlands beschikbaar. In die app kunnen kinderen tot een jaar of 5 helemaal losgaan met klei. Strek, trek en kneed bijvoorbeeld je eigen versie van Mickey of Minnie of begin met een van de andere kleivormen en maak een fantasiepersonage. Wanneer kinderen klaar zijn kunnen ze hun creatie draaien, opblazen totdat hij knapt of smelten met allerlei gereedschappen. Het eindresultaat kan worden opgeslagen in de galerij en worden gedeeld met familie of vrienden. Met €2,99 is deze app wat pittig geprijsd, maar gelukkig weten de makers de lol en de ervaring van het kleien goed te benaderen.

mickey mouse clubhouse

Robot School: Learn to code

Mark Zuckerberg zei het al: over 15 jaar leert iedereen naast lezen en schrijven ook programmeren en vragen we ons af waarom we dat niet eerder deden. Met Robot School kunnen kinderen vanaf 7 jaar alvast een voorsprong nemen op de rest. In de app leer je op een speelse manier coderen onder begeleiding van robot R-obbie. R-obbie is neergestort op een planeet ergens ver weg in het sterrenstelsel en wil net als E.T. vooral naar huis. Door het verslepen en plaatsen van de juiste programmeerinstructies kun je ervoor zorgen dat hij genoeg brandstof verzamelt om weer terug de ruimte in te vliegen. Robot School is goed uitgevoerd, heeft 45 levels en geen in-app aankomen. Voor jonge techies is de app zeker een kijkje waard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:56
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.