Weekendtip voor nieuwsgierige aagjes: iPhone Syslog dumpen naar tekstbestand; Sysinfo

In deze weekendtip kun je lezen hoe je de logging van de syslog daemon kunt gebruiken om alles te weten te komen over de interne werking van je iPhone.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

Voorbeeld van iPhone syslogAltijd al willen weten wat er zich allemaal in het binnenste van je iPhone afspeelt vanaf het moment dat je deze aanzet? Om je nieuwsgierigheid te bevredigen kun je gebruik maken van de ingebouwde loggingmogelijkheden van de syslog daemon. Om het resultaat van deze logging te bekijken moet de syslog eerst wordt ingeschakeld en de output hiervan vervolgens worden doorgestuurd naar een tekstbestand. In de volgende tip leggen we je stap-voor-stap uit welke commando’s je hiervoor moet gebruiken.

 1. Maak allereerst het tekstbestand syslog.conf aan met de volgende inhoud:
 2. [code language=”bash”]
  *.* /var/log/syslog.txt
  [/code]

 3. Upload dit configuratiebestand naar je iPhone via SFTP/AFP of een andere verbindingsmethode. Het bestand moet worden geplaatst in de folder /etc.
 4. Open het bestand /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.syslogd.plist met je favoriete plist-editor (zie hier voor een uitleg van plist-bestanden) en voeg na de laatste regel (met de tekst /usr/sbin/syslogd het volgende toe:
 5. [code language=”xml”]
  -bsd_out
  1
  [/code]

 6. Reboot hierna je iPhone!

In /var/log/syslog.txt kun je nu de logging van onder andere de kernel (het besturingssysteem) en de baseband (de modemfirmware) bekijken.

Let op! De grootte van het syslog.txt-bestand kan zeer snel groeien en kan dus een probleem worden!

Om de logging weer uit te schakelen, open je een SSH-sessie (uitleg) naar je iPhone en geef je het volgende commando in:
[code language=”bash”]
rm /var/log/syslog.txt; mknod /var/log/syslog.txt c 3 2
[/code]
Opnieuw activeren doe je met:
[code language=”bash”]
rm /var/log/syslog.txt; touch /var/log/syslog.txt
[/code]

Gaat dit je allemaal wat te ver, maar ben je wel benieuwd naar welke processen er zoal op de achtergrond draaien en over welke hardware je iPhone beschikt, kijk dan eens naar de uitstekende applicatie Sysinfo van Robota Softwarehouse.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2009, 18:24
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, logboek, nano, uploaden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.