Visuele zoektechnologie ViPR kan iPhone-foto’s herkennen

Evolution Robotics heeft de technologie ViPR ontwikkeld om complexe patronen te herkennen. Ze laten in een demonstratie zien hoe dit werkt op de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Evolution Robotics Visual Search Evolution Robotics heeft een interessante technologie voor de iPhone gemaakt met de naam ViPR. Dit staat voor Visual Pattern Recognition en houdt in dat je complexe visuele patronen kunt laten herkennen. In de demonstratievideo (hieronder) is te zien hoe een medewerker van Evolution Robotics een foto maakt van de dvd Finding Nemo, de foto verstuurt naar een server en daarna allerlei informatie terugkrijgt.

Je krijgt bijvoorbeeld de mogelijkheid om de soundtrack van de film in iTunes te beluisteren. De technologie werkt ook bij cd’s, boeken en andere software waarbij het niet uitmaakt of het object deels wordt bedekt, bijvoorbeeld door een hand.

Mogelijk is ViPR ook op andere manieren worden gebruikt: je fotografeert een aubergine in de supermarkt en krijgt meteen wat lekkere recepten van Smulweb toegestuurd. Of je fotografeert een restaurant waar je voor de deur staat en je krijgt de restaurantbeoordeling van IENS. Op die manier hoef je niet meer iets in te typen: richt de camera op het object en alle gerelateerde informatie verschijnt op je scherm. Evolution Robotics weet zelf nog wel meer toepassingen.

Het zou slim zijn als Apple de technologie standaard zou inbouwen in de iPhone, want het is een aardige manier om nog meer muziek en films via iTunes te verkopen. ViPR wordt al toegepast door het Japanse KDDI Corporation, die de ER Search visuele zoekmachine van Bandai Networks standaard meeleverd op de voorjaarscollectie 2008. Klanten die al in het bezit zijn van een telefoon kunnen de software downloaden.

Meer info: Evolution Robotics

Evolution Robotics Visual Search

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2008, 7:55
Categorie Apps
Onderwerpen herkenning, itunes, zoeken

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.